פסטה ברוטב שמנת עם פתיתי פרמזן, בכיסוי מוזהב
פסטה עשירה ומנחמת במספר צעדים פשוטים
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל4 מנות:
- 2 מכלי שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
- 150 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- ½ ק"ג פסטה פטוצ'יני
- מלח
- ½ כפית אגוז מוסקט
- ½ באגט או 5 פרוסות לחם לבן
- 3 כפות חמאת תנובה
- 1 שן שום
- צרור פטרוזיליה קצוץ
- פלפל
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ושוטפים מעט במים קרים.
-
02.
מחממים את השמנת ומביאים לרתיחה.
-
03.
מוסיפים את פתיתי הפרמזן ומרתיחים כ 3-4 דקות או עד שהרוטב מסמיך מעט. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
טיימר מופעל
-
04.
מוציאים מהלחם את החלק הלבן בלבד ומכניסים למעבד מזון עם להב מתכת. מפעילים את המעבד עד שמתקבלים פרורים.
-
05.
במחבת קטנה ממיסים חמאה ומטגנים את השום עד שמזהיב. מוסיפים את הפרורים, מטגנים עד שמזהיבים ומוסיפים פטרוזיליה.
-
06.
מוסיפים את הפסטה לרוטב השמנת החם, מערבבים ומבשלים כשתי דקות ומעבירים לצלחת הגשה.
-
07.
מוסיפים מעל את פירורי הלחם המוזהבים. אפשר לקשט בפתיתי גבינת פרמזן ופטרוזיליה טרייה.
הכנת? כאן מדרגים