פסטה אמנון ולימון - טעים וקל להכנה | השף הלבן

פסטה אמנון ולימון

קל, מהיר וטעים במיוחד: פסטה ברוטב חמאה לימוני ומתובל ונתחי פילה אמנון צרובים. מתכון מושלם לארוחת הצהריים או לאירוח ספונטני

מאת: אינס ינאי
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פסטה אמנון ולימון
צילום: דניאל שכטר עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל2-3 מנות:

לפסטה:
  • 1/2 חבילת פסטה (מומלץ מסוג לינגוויני או ספגטי)
לדג ולרוטב:
  • 2 יחידות פילה אמנון "דגי תנובה" מופשרים על פי ההוראות שעל האריזה
  • 50 גרם חמאה "תנובה"
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף קליפת לימון מגוררת
  • מיץ מלימון שלם
  • 5 שיני שום קצוצות
  • 3 כפות עלי טימין טריים
  • 1 כף סילאן
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית צ'ילי גרוס
  • 1/2 כוס מי בישול של הפסטה
להגשה:
  • 1/3 כוס עלי אורגנו טריים

הוראות הכנה:

  • 01.

    בסיר מבשלים את הפסטה לפי הוראות יצרן ומסננים מנוזלים. שומרים חצי כוס ממי הבישול בצד.

  • 02.

    במחבת ממיסים חמאה, מוסיפים שמן זית, טימין, מלח ושום ומערבבים.

  • 03.

    מוסיפים את פילה האמנון כשהעור כלפי מטה, מטגנים כ-5 דקות כשבמהלכן יוצקים בעזרת כף את החמאה המומסת על חלקו העליון של פילה האמנון.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    מוסיפים למחבת צ'ילי, סילאן, מיץ לימון , קליפת לימון ומי בישול פסטה ומביאים לרתיחה עדינה.

  • 05.

    מוסיפים את הפסטה בין נתחי פילה האמנון, מערבבים בזהירות בעזרת מזלג, מוסיפים עלי אורגנו מעל ומגישים חם. בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(25)