מקרוני מוקרם עם גבינות
פסטה ברוטב קרמי עם גבינה, מעדן של ממש
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 5 מנות:
- 1 שמנת מתוקה "השף הלבן"
- 30 גרם חמאה תנובה
- 5 ראשי שום כתוש
- 6 ראשי בזילקום קפוא
- כף מרק עוף פרווה
- חצי כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור
- 150 גרם גבינה צהובה "עמק"
- 150 גרם גבינה מלוחה מגורדת
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים את המקרוני במים עם שמן + מלח מסננים ולא שוטפים במים מהברז
-
02.
שמים במחבת את החמאה, השום והבזיליקום. מקפיצים קצת על המחבת ולאחר מכן שופכים פנימה את השמנת והתבלנים. מבשלים על הגז עד שהשמנת הופכת להיות סמיכה.
-
03.
לאחר מכן שמים את המקרוני בתבנית אפיה, ושופכים מעל את הרוטב.
-
04.
מגרדים גבינה מלוחה מעל, אפשר גם פטריות, ולאחר מכן מניחים את הגבינה הצהובה.
-
05.
מנחים בתנור על גריל עד שהגבינה הופכת להיות חומה. מוציאים מהתנור ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים