מתכון מקרוני מוקרם עם גבינות | השף הלבן

מקרוני מוקרם עם גבינות

פסטה ברוטב קרמי עם גבינה, מעדן של ממש

מאת: אילנית דדוש
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מקרוני מוקרם עם גבינות

המרכיבים ל 5 מנות:

  • 1 שמנת מתוקה "השף הלבן"
  • 30 גרם חמאה תנובה
  • 5 ראשי שום כתוש
  • 6 ראשי בזילקום קפוא
  • כף מרק עוף פרווה
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • 150 גרם גבינה צהובה "עמק"
  • 150 גרם גבינה מלוחה מגורדת

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את המקרוני במים עם שמן + מלח מסננים ולא שוטפים במים מהברז

  • 02.

    שמים במחבת את החמאה, השום והבזיליקום. מקפיצים קצת על המחבת ולאחר מכן שופכים פנימה את השמנת והתבלנים. מבשלים על הגז עד שהשמנת הופכת להיות סמיכה.

  • 03.

    לאחר מכן שמים את המקרוני בתבנית אפיה, ושופכים מעל את הרוטב. 

  • 04.

    מגרדים גבינה מלוחה מעל, אפשר גם פטריות, ולאחר מכן מניחים את הגבינה הצהובה. 

  • 05.

     מנחים בתנור על גריל עד שהגבינה הופכת להיות חומה. מוציאים מהתנור ומגישים.  

הכנת? כאן מדרגים
(141)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.