מקרוני אנד צ'יז עם גבינת חמד ועגבניות | השף הלבן

מקרוני אנד צ'יז עם גבינת חמד ועגבניות

מנת הפסטה האולטימטיבית – מקרוני אנד צ'יז עם רוטב בשמל, גבינות ועגבניות, שמכינים בקלי קלות. הכינו את כף ההגשה!

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מקרוני אנד צ'יז עם גבינת חמד ועגבניות
  • 1 חבילה פסטה קצרה
  • 50 גרם חמאה
  • 3 כפות קמח
  • 1/2 ליטר (2 וחצי כוסות) חלב
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
  • עלים מ-3-4 ענפי טימין
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 300 גרם גבינת עמק מגוררת
  • 150 גרם גבינת חמד פיראוס, מפוררת
  • 1-2 עגבניות קצוצות לקוביות קטנות
  • 4 כפות פירורי לחם
גודל תבנית: בנית פיירקס בינונית

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ושומרים בצד עד שהרוטב מוכן.

  • 02.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 03.

    במחבת בינונית ממיסים חמאה. מוסיפים קמח ומערבבים היטב בעזרת כף עץ.

  • 04.

    מוסיפים את החלב בהדרגה, וממשיכים לבשל תוך כדי בחישה עד שמתקבל קרם בשמל אחיד ומעט סמיך.

  • 05.

    מתבלים באגוז מוסקט, טימין, מלח ופלפל ומערבבים.

  • 06.

    מוסיפים לרוטב גבינת עמק וגבינת חמד ומערבבים היטב.

  • 07.

    מוסיפים פנימה את הפסטה המבושלת ואת קוביות העגבניות ומערבבים עד שאחיד.

  • 08.

    מעבירים את התערובת לתבנית משומנת היטב ומפזרים מעל פירורי לחם בשכבה דקיקה.

  • 09.

    אופים במשך כ-30-35 דקות עד שהגבינות מבעבעות והפסטה מזהיבה.

    טיימר מופעל

    00:35:00
  • 10.

    מגישים עם כף הגשה רחבה.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.