מתכון שושני לזניה במילוי פרחי כרובית וגבינת חמד לחג השבועות | השף הלבן

שושני לזניה במילוי פרחי כרובית וגבינת חמד

לזניה חגיגית במילוי פרחי כרובית וגבינת חמד שתשדרג לכם את חג השבועות הקרוב. לא תאמינו כמה היא טעימה!

מאת: מיכל לוי אלחלל
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
שושני לזניה במילוי פרחי כרובית וגבינת חמד
צילום: מיכל לוי אלחלל עיצוב: מיכל לוי אלחלל

המרכיבים ל5-6 מנות:

  • 1 חבילה עלי לזניה
למלית:
  • 50 גרם חמאה
  • 1/2 חבילה (400 גרם) כרובית מוקפאת "סנפרוסט" מופשרת על פי הוראות היצרן
  • 1 חבילה (250 גרם) גבינת חמד "פיראוס"
  • 1/2 גביע (110 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי
  • 1 חלבון
  • 1 כף קורנפלור
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל
לרוטב:
  • 1 כוס (240 מ"ל) עגבניות מרוסקות
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 10% "השף הלבן"
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 כפית אורגנו מיובש (לא חובה)
  • מלח ופלפל
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 20-22

הוראות הכנה:

  • 01.

    ממלאים סיר גדול במים, מוסיפים כפית מלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את עלי הלזניה ומבשלים 4-6 דקות אועד שהם מתרככים. מסננים את העלים ומייבשים אותם.

    טיימר מופעל
    00:06:00
  • 02.

    המלית: מחממים תנור ל-200 מעלות. מסדרים את פרחי הכרובית על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-6-7 דקות או עד להזהבה.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 03.

    מוסיפים לקערה את הכרובית ומערבבים עם יתר חומרי המלית.

  • 04.

    מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים היטב את התבנית.

  • 05.

    הרוטב: שמים את כל מרכיביו בקערה ומערבבים. יוצקים חצי בבסיס התבנית.

  • 06.

    פורסים על משטח עבודה נקי עלה לזניה אחד, מניחי כף מהמילוי לאורך המלבן, מקפלים ומגלגלים לרולדה. מניחים את העלה המגולגל בעמידה בתבנית, כך שהצד המגולגל פונה מעלה. מכינים כך את כל העלים ומניחים בתבנית בצפיפות, ליצירת דוגמה של שושנה. יוצקים מעל את יתרת הרוטב.

  • 07.

    אופים כ-15 דקות או עד עד להזהבה. מגישים חם.

    טיימר מופעל
    00:15:00
הכנת? כאן מדרגים
(2)