מתכון מתכון רטרו משנות ה-70: לזניה במילוי קוטג' ותרד | השף הלבן

מתכון רטרו משנות ה-70: לזניה במילוי קוטג' ותרד

בשנות ה-70 כיכבו במטבח מתכונים איטלקים עם הסבה לחומרי גלם מקומיים. אחד המתכונים שהיו אהובים במיוחד היה מתכון ללזניה פשוטה להכנה במילוי קוטג' ותרד

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מתכון רטרו משנות ה-70: לזניה במילוי קוטג' ותרד

המרכיבים למנות 10/תבנית מלבנית 25X35:

  • 1 חבילת עלי לזניה – ללא צורך בבישול
  • 1 קופסת עלי תרד טריים שטופים
לשכבת הגבינות:
  • 3 קופסאות קוטג' 5% "תנובה"
  • 50 גרם גבינת פרמז'ן "תנובה" מגוררת
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 ביצים
  • מלח
  • פלפל
לרוטב העגבניות:
  • 2 קופסאות שימורי עגבניות שרי מאיטליה (לקצוץ ולמעוך את העגבניות)
  • חופן עלי בזיליקום קצוץ
  • 3-2 שיני שום
  • מלח
  • פלפל
  • חצי כפית סוכר
  • 50 גרם גבינת פרמז'ן "תנובה" מגוררת מעל הלזניה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את כל חומרי שכבת הגבינות.

  • 02.

    בקערה נוספת מערבבים את כל חומרי רוטב העגבניות.

  • 03.

    מחממים תנור ל 180 מעלות.

  • 04.

    מניחים שכבת עלי לזניה בתחתית של תבנית גדולה.

  • 05.

    מפזרים חצי מכמות רוטב העגבניות,מכסים בשכבה נדיבה של עלי תרד,מפזרים חצי משכבת הגבינות,מכסים בעלי לזניה וחוזרים שוב על התהליך: עגבניות, תרד וגבינות.סוגרים עם שכבת עלי פסטה.

  • 06.

    מפזרים עוד גבינת פרמזן מגוררת ומכסים בנייר כסף משומן בשמן זית.אופים כ-40 דקות ב-180 מעלות.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 07.

    מורידים את נייר הכסף בחמש הדקות האחרונות כדי שהלזניה תשחים.

הכנת? כאן מדרגים
(37)