לזניית חצילים וגבינה בעיטור עגבניות | השף הלבן

לזניית חצילים וגבינה בעיטור עגבניות

מאפה חצילים וגבינה, מעין שילוב של לזניה ומוסקה עשיר בטעמים

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לזניית חצילים וגבינות
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 10:

  • 4 חצילים קטנים-בינוניים פרוסים לאורך לפרוסות בעובי 1 ס"מ
  • מלח, פלפל
  • 1 כפית עלי תימין
  • 2 כפות שמן זית
למילוי גבינה:
  • 1 גביע (500 גרם) מלית למאפים "השף הלבן"
  • 2 ביצים טרופות
  • 200 גרם קוביות בולגרית 5% "פיראוס"
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט, 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
לציפוי:
  • 2 מכלים (400 מ"ל) רוטב בשמל קלאסי "השף הלבן"
  • 1 כוס עגבניות שרי בצבעים שונים, חצויות
  • מלח, פלפל
  • לעיטור: עלי תימין טריים
גודל תבנית: תבנית 20*30

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את מרכיבי המילוי לעיסה אחידה. מחממים תנור ל 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה. מניחים את פרוסות החציל בתבנית, בוזקים מלח, פלפל, תימין ושמן זית ואופים כ 25 דקות עד הזהבה.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 02.

    משמנים תבנית ומרפדים אתה בפרוסות חציל. מעבירים לתבנית את עיסת הגבינה, מורחים באופן אחיד ומסדרים עליה שכבת חציל נוספת. מורחים על שכבת החציל בשאמל ומסדרים עליו חצאי עגבניות שרי כשהחלק החתוך כלפי מעלה. בוזקים מעט מלח ופלפל.

  • 03.

    אופים כ 45 דקות עד שהמאפה מתייצב ומזהיב. ממתינים 10 דקות, בוזקים עלי תימין טריים ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:45:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.