לזניה ירוקה
מתכון קל ומהיר ללזניה איטלקית קלאסית במילוי תרד וגבינות. שימו לב לקיצור הדרך בהכנת המלית בזכות השימוש במלית למאפים מוכנה

המרכיבים ל 6-8:
- 1/2 כפית אגוז מוסקט
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 1 חבילה (500 גרם) דפי לזניה
- 1/2 שקית (250 גרם) פתיתי עמק 28%
- 1 שקית (200 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- 2 שקיות (1.6 ק”ג) מדליוני תרד סנפרוסט מופשרים וסחוטים היטב מנוזלים
- 2 גביעים (1 ק”ג) מלית למאפים השף הלבן
- 2 ביצים
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 2 מכלים (400 מ”ל) רוטב בשמל קלאסי השף הלבן
- 1 כוסות (220 מ”ל) חלב תנובה 3%
הוראות הכנה:
-
01.
מפשירים את עלי התרד, סוחטים אותם היטב. ומסננים.
-
02.
מבשלים את מרכיבי הרוטב בסיר בינוני על חום בינוני תוך ערבוב עד ליצירת רוטב אחיד.
-
03.
מערבבים בקערה את עלי התרד עם המלית למאפים, הביצים והתיבול.
-
04.
מחממים תנור לחום 180 מעלות.
-
05.
מרכיבים את הלזניה: מניחים בתבנית רבע מכמות הרוטב, מעליו שכבת דפי לזניה, לאחר מכן חצי מכמות המלית ושליש מכמות הגבינות. ממשיכים ביצירת שכבה נוספת באותה צורה, ומסיימים עם שכבת רוטב אחרונה.
-
06.
מכסים את התבנית בנייר אפייה ולאחר מכן בנייר אלומינום ואופים אותה במשך 50 דקות.
טיימר מופעל
-
07.
מסירים את הכיסויים ואופים במשך 10 דקות נוספות עד שהלזניה מזהיבה.
טיימר מופעל
-
08.
מצננים ומגישים.