לזניה חצילים וירקות ברוטב בשמל ופרמזן
בואו לנסות את לזניית החצילים שלנו! שכבות של תענוג איטלקי
מתכון של שף יניב פרטוש – תמיר
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל12 מנות:
- 1 חבילה בצק פסטה של "מעדנות" מופשר וחתוך לעלים
- 500 מ"ל שמנת לבישול מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן
- 1/2 כוס חלב תנובה
- 200 גרם (2 שקיות) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- 100 גרם קמח לבן
- מעט מלח, סוכר, אגוז מוסקט
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 קישואים חתוכים לקוביות קטנות
- 1 חציל בינוני פרוס לעיגולים
- 2 יחידות טונה בשמן (ריאו)
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים את עלי הפסטה בסיר גדול עם מים מומלחים ומניחים בצד.
-
02.
הכנת רוטב בשמל: מרתיחים את השמנת, מתבלים במעט מלח, סוכר, ואגוז מוסקט. מוסיפים את פתיתי הפרמזן, מערבבים את הקמח עם מעט חלב עד ליצירת בלילה ויוצקים לתוך השמנת תוך כדי ערבוב. מבשלים כ- 10 דקות ומניחים בצד.
טיימר מופעל
-
03.
מטגנים את החצילים במחבת עם מעט שמן ומניחים בצד, באותה מחבת מאדים קלות את קוביות הקישואים ומניחים בצד.
-
04.
מניחים עלה פסטהעל צלחת הגשה כשכבה ראשונה ויוצקים מעט רוטב בשמל, מעל הרוטב מניחים את פרוסות החצילים המטוגנים, מעט טונה וקוביות הקישואים, ושוב שכבה של עלי פסטה. חוזרים על התהליך כ- 4-3 פעמים .מקשטים בעלי בזיליקום טרי ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים