לזניה חלבית גבינות, תרד ופטריות – עשירה בטעמים | השף הלבן

לזניה חלבית גבינות, תרד ופטריות

רוצים לרענן את ארוחות הערב? יפה ימין משתפת אותנו במתכון ללזניה עשירה וטעימה בטירוף עם גבינות, תרד ופטריות. אל תפספסו!

לזניה חלבית גבינות, תרד ופטריות מאת: יפה ימין
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לזניה חלבית גבינות, תרד ופטריות

המרכיבים ל15 מנות:

  • קופסת לזניה (Barilla)
  • 1 גבינה 5%
  • 1 קופסת תרד
  • 100 גרם גבינת צ'דר מגוררת
  • 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת
  • 200 גרם גבינת עמק מגוררת
  • 100 גרם בולגרית מגוררת
  • 1 קופסת פטריות שמפניון חתוכים לפרוסות
  • 1 בצל סגול קצוץ דק
  • 2 ביצים
  • 1 קופסת עגבניות מרוסקות (mutti)
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית צ'ילי גרוס
  • אגוז מוסקט
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 2 כפות שמן
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • עגבניה חתוכה לפרוסות

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן הכנה:

  • 02.

     בסיר מחממים שמן ומוסיפים בצל קצוץ ומזהיבים עוד מוסיפים פטריות.

  • 03.

    מערבבים עד לריכוך ומוסיפים את עלי התרד מקפיצים מעט מעבירים לקערית ומצננים.

  • 04.

    מוסיפים גבינה לבנה, חצי מכמות הצ'דר, בולגרית, גלעד וחצי מכמות גבינת עמק, מוסיפים ביצים.

  • 05.

     מתבלים בפלפל שחור גרוס ואגוז מוסקט ומערבבים היטב.

  • 06.

     שופכים את תוכן העגבניות המרוסקות לסיר, מוסיפים צ'ילי, פפריקה ואורגנו ומביאים לרתיחה.

  • 07.

     מבשלים כ-5 דקות. לוקחים תבנית פיירקס או כל תבנית שרוצים (חד פעמית בינונית) ומשמנים אותה.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 08.

     מסדרים שכבה של דפי לזניה, שכבה של רוטב עגבניות ושכבה של תערובת גבינות תרד ופטריות.

  • 09.

     יוצרים כך 3 קומות. לבסוף מפזרים כמות נדיבה של גבינה צהובה וצ'דר ופרוסות עגבנייה.

  • 10.

     אופים 180 מעלות בין 45 דקות לשעה.

    טיימר מופעל
    00:45:00
הכנת? כאן מדרגים
(545)