לזנית גבינות
מי אמר שלזניה חייבת להיות עם רוטב עגבניות? מתכון מומלץ ללזניה עם תרד וגבינת פרמזן או עמק, קלה להכנה ועשירה בטעמים. מושלמת לארוחת הערב

המרכיבים ל 8:
- חבילת עלי לזניה
- 1 בצל קצוץ
- 3 שיני שום קצוצות
- 5 כפות שמן זית
- 1 ק"ג תרד חלוט קצוץ גס
- מלח
- פלפל
- מעט אגוז מוסקט
- 50 גרם חמאה
- 3 כפות קמח
- 4 כוסות חלב
- 1 כוס פתיתי פרמזן "השף הלבן" / גבינת עמק תנובה
הוראות הכנה:
-
01.
מאדים בשמן את הבצל והשום. מוסיפים את התרד, מלח, פלפל ומוסקט. מעבירים את המלית לקערה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
-
02.
מטגנים את הקמח בחמאה במשך כדקה.
-
03.
מוסיפים את החלב, המלח והפלפל, מביאים לרתיחה ומבשלים להסמכה תוך ערבוב. מניחים בצד.
-
04.
מחממים תנור לחום 180 מעלות. מרפדים תבנית חסינת חום בעלי לזניה.
-
05.
מניחים מעל דפי הלזניה מחצית מכמות התרד, עליו גבינה ועליה שליש מכמות הרוטב. מניחים עוד שכבה זהה של עלים, תרד, גבינה ורוטב.
-
06.
לסיום, מניחים עלי לזניה, יוצקים רוטב בשאמל ומפזרים גבינה.
-
07.
אופים למשך 45 דקות. מוציאים ומגישים לצד סלט ירוק טרי.
טיימר מופעל
-
08.
בתאבון!
הידעת?
יש מעט מאוד מאכלים בעולם אהובים יותר מהפסטה האיטלקית המוכרת. היופי בפסטה היא שמדובר בעולם שלם עם אינספור רטבים, תוספות ומרקמים שונים. בתוך העולם המגוון הזה ישנן מנות שהפופולריות שלהן שנייה רק לטעם המפנק שלהן. אחת מאותן מנות היא לזניה. אולם, באופן לא מפתיע יש יותר מגרסה אחת ללזניה. מי אמר שלזניה חייבת להיות עם רוטב עגבניות? במיוחד בשביל להוכיח אחרת, הבאנו לכם מתכון מומלץ ללזניה עם תרד וגבינת פרמזן או עמק, קלה להכנה ועשירה בטעמים. מושלמת לארוחת הערב.