סירות חצילים ממולאות בגבינות
גירסה יוונית נפלאה לחצילים ממולאים בגבינות
המרכיבים ל 4:
- 200 גרם גבינת חמד 16% של פיראוס מגורדת
- 100 גרם גבינה צהובה מגורדת כגון "עמק"
- 3-4 ביצים טרופות
- 100 גרם גבינה צהובה מגורדת כגון "עמק"
- פטרוזיליה קצוצה לקישוט
- 4 חצילים חצויים (נקביים, בלי הרבה גרעינים) בינוניים
- 1 בצל גדול קצוץ
- 200 גרם גבינה בולגרית 16% של פיראוס מפוררת
הוראות הכנה:
-
01.
הכנה ראשונית: מחממים את התנור ל-200 מעלות, חוצים את החצילים ומרוקנים את תוכנם לקערה.
-
02.
משמנים נייר אפייה בתבנית, מניחים עליו את סירות החצילים המרוקנות, בוזקים עליהן קצת מלח גס ומעט שמן זית.
-
03.
קולים את סירות החצילים בתנור עד לריכוכן. מוציאים מהתנור.
-
04.
מטגנים את הבצל בשמן זית - עד להזהבה קלה, מוסיפים את "בשר" החציל החתוך לקוביות, מערבבים בזהירות, כדי שלא ייחרך.
-
05.
כאשר קוביות החצילים התרככו, מסננים היטב מהשמן ושופכים אותן עם הבצל לקערה.
-
06.
מוסיפים לקערה את בלילת הגבינות והביצים. מתבלים על פי הטעם.
-
07.
מוציאים את סירות החצילים הקלויות מהתנור וממלאים בהן את המלית.
-
08.
בוזקים גבינה צהובה מעל ואופים כחצי שעה, עד להזהבה יפה.