סירות חצילים ממולאות בגבינות | השף הלבן

סירות חצילים ממולאות בגבינות

גירסה יוונית נפלאה לחצילים ממולאים בגבינות

מאת: שילה כהן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 4:

  • 200 גרם גבינת חמד 16% של פיראוס מגורדת
  • 100 גרם גבינה צהובה מגורדת כגון "עמק"
  • 3-4 ביצים טרופות
לבזיקה מעל ה"סירה" :
  • 100 גרם גבינה צהובה מגורדת כגון "עמק"
  • פטרוזיליה קצוצה לקישוט
  • 4 חצילים חצויים (נקביים, בלי הרבה גרעינים) בינוניים
מלית:
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 200 גרם גבינה בולגרית 16% של פיראוס מפוררת

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנה ראשונית: מחממים את התנור ל-200 מעלות, חוצים את החצילים ומרוקנים את תוכנם לקערה.

  • 02.

      משמנים נייר אפייה בתבנית, מניחים עליו את סירות החצילים המרוקנות, בוזקים עליהן קצת מלח גס ומעט שמן זית.

  • 03.

    קולים את סירות החצילים בתנור עד לריכוכן. מוציאים מהתנור.

  • 04.

    מטגנים את הבצל בשמן זית - עד להזהבה קלה, מוסיפים את "בשר" החציל החתוך לקוביות, מערבבים בזהירות, כדי שלא ייחרך.

  • 05.

    כאשר קוביות החצילים התרככו, מסננים היטב מהשמן ושופכים אותן עם הבצל לקערה.

  • 06.

    מוסיפים לקערה את בלילת הגבינות והביצים. מתבלים על פי הטעם.

  • 07.

    מוציאים את סירות החצילים הקלויות מהתנור וממלאים בהן את המלית.

  • 08.

    בוזקים גבינה צהובה מעל ואופים כחצי שעה, עד להזהבה יפה.

הכנת? כאן מדרגים
(16)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.