מתכון כופתאות במילוי גבינה ותפוח אדמה | השף הלבן

כופתאות במילוי גבינה ותפוח אדמה

מאפים פריכים ומשודרגים

מאת: פנינה מנצור
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
כופתאות במילוי גבינה ותפוח אדמה

המרכיבים ל 6 מנות:

לבצק:
  • חצי קילו קמח
  • חצי כוס שמן
  • חצי חבילת חמאה
  • כוס מים רותחים
  • מעט מלח
  • 1 אבקת אפייה
למלית:
  • 1 תפוח אדמה מבושל
  • 1 חבילת גבינה בולגרית
לציפוי:
  • 1 ביצה טרופה
  • שומשום

הוראות הכנה:

  • 01.

    לבצק: בקערה מערבבים חצי קילו קמח, חצי כוס שמן, חצי חבילת חמאה, כוס מים רותחים, מעט מלח ואבקת אפיה.

  • 02.

    לשים היטב ומניחים לבצק לנוח.

  • 03.

    למלית: בסיר עם מים מבשלים את תפוח האדמה עד לריכוך.

  • 04.

    מסננים ומועכים את תפוחי האדמה לפירה.

  • 05.

    מערבבים את הפירה עם הגבינה הבולגרית.

  • 06.

    מן הבצק קורצים עיגולים.

  • 07.

    במרכז כל עיגול מניחים את הפירה המעורבב עם הבולגרית.

  • 08.

    מקפלים כל עיגול לחצי ומניחים בתבנית.

  • 09.

    מחממים תנור ל- 180 מעלות.

  • 10.

    מברישים כל חצי עיגול בביצה ובוזקים מעט שומשום.

  • 11.

    מכניסים לתנור עד להזהבה.

הכנת? כאן מדרגים
(116)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.