סושי כרובית
גרסה נטולת גלוטן לסושי המסורתי
המרכיבים ל5 רולים:
- 1 שקית (800 גרם) פתיתי כרובית מוקפאים ״סנפרוסט״
- ½ כוס (120 מ״ל) חומץ אורז
- 1/3 כוס + כף (75 גרם) סוכר
- 12 כפות מלח
- 1 מלפפון
- 1 אבוקדו
- 1 אבוקדו
- 5 גבעולי עירית
- 5 דפי אצות נורי
הוראות הכנה:
-
01.
אופן הכנת ה״אורז״:
-
02.
שמים חומץ אורז בסיר ומחממים על אש בינונית (לאחר שהוא התחמם, אך לא רתח, מוסיפים את המלח והסוכר)
-
03.
כאשר התערבות הופכת לעכורה – היא מוכנה• מומלץ להכין מספר שעות מראש, החומץ צריך להיות קר לפני מזיגתו על הכרוביתאופן הכנת הסושי:
-
04.
מרתיחים מים ומוסיפים את שקית פתיתי הכרובית של סנפרוסט ומבשלים כ-20 דקות, מסננים היטב ומכניסים לסיר.
טיימר מופעל
-
05.
מוסיפים את חומץ הסושי שהכנו מראש
-
06.
מערבבים היטב ומשאירים להשרייה ל- 10 דקות
טיימר מופעל
-
07.
מאדים את הכרובית כ-10 דקות תוך כדי בחישה מתמדת, כך שהכרובית לא תידבק לסיר
טיימר מופעל
-
08.
כשאין נוזלים מכבים את האש ומועכים את הכרובית בעדינות בעזרת מועך פירה
-
09.
מצננים לחלוטין את הכול, חשוב שלא יישארו נוזלים כדי לא להרטיב את האצה בזמן ההרכבהאופן ההרכבה:
-
10.
מניחים דף אצה לאורך על גבי המחצלת ושמים שכבת כרובית דקה על ¾ מהאצה.
-
11.
מניחים לרוחב פרוסות ירקות דקות – מלפפון, גזר, גמבה ואבוקדו פרוסים לגפרורים. ניתן להוסיף גבעולי עירית.
-
12.
מגלגלים את הסושי עם המחצלת מהחלק שקרוב אליך. הכנת חומץ סושי (2 מנות): 1 כוס (240 מ״ל) חומץ אורז ¾ כוס (150 גרם) סוכר 2 כפות מלח שמים חומץ בסיר ומחממים על אש בינונית. לאחר שהחומץ התחמם, אך לא רתח, מוסיפים את המלח והסוכר. הסוכר והמלח הופכים את התערובת לעכורה. כאשר התערובת חוזרת להיות צלולה, היא מוכנה. מורידים מהאש לפני הרתיחה ומצננים. אפשר לשמור את התערובת בצנצנת אטומה מחוץ למקרר מספר שבועות. חשוב: את חומץ הסושי מומלץ להכין כמה ימים או שעות מראש. החומץ צריך להיות קר בזמן מזיגתו על הכרובית. להכנת הסושי:בסיר גדול מרתיחים מים ומוסיפים את כל תכולת השקית עם הכרובית. מבשלים את הכרובית כעשרים דקות ומסננים היטב. מחזירים את הכרובית לסיר ומוסיפים חצי כוס של חומץ סושי שהכנו.מערבבים היטב ונותנים לכרובית לנוח עם החומץ כעשר דקות. מדליקים שוב את האש ומאדים את הכרובית כעשר דקות תוך בחישה מתמדת כדי שהכרובית לא תידבק לסיר או תישרף. כשאין נוזלים בסיר אפשר לכבות את האש. מועכים קלות את הכרובית בעזרת מועך פירה ומסננים שוב היטב. מצננים לחלוטין לפני הרכבת הסושי. חשוב שלא יהיו נוזלים על מנת לא לנרטיב את האצה בזמן ההרכבה.הרכבה:מניחים דף אצה לאורך, על גבי מחצלת, ומניחים שכבת כרובית דקה על ¾ מהאצה. מניחים לרוחב פרוסות ירקות: מלפפון, גזר, גמבה, אבוקדו, אפשר להוסיף גם גבעולי עירית או עירית קצוצה. מתחילים לגלגל את הסושי בעזרת המחצלת, מהחלק שקרוב אלינו. חשוב לגלגל בצורה מהודקת ובמהירות. אפשר להרטיב את קצה האצה בכמה טיפות מים, כדי שהיא תידבק בצורה טובה. פורסים לפרוסות ואוכלים מיד!:)