מתכון שקשוקה מוקרמת | השף הלבן

שקשוקה מוקרמת

רוטב עגבניות עשיר, ביצים בדיוק במידה ופרמז׳ן שמוסיף טוויסט לשקשוקה

מאת: עורך שף לבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
שקשוקה מוקרמת

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 2 פלפל אדום
  • 1 פלפל אדום חריף (אם רוצים)
  • 3 כוסות (כ-600 מ"ל) עגבניות מרוסקות
  • 8 ביצים
  • 1/2 חבילה (100 גרם) פתיתי עמק מסדרת השף הלבן
  • מלח
  • פלפל גרוס
  • 1 ענף בצל ירוק קצוץ לקישוט

הוראות הכנה:

  • 01.

    חותכים את הפלפל האדום לקוביות קטנות.

  • 02.

    מחממים במחבת (מומלץ להשתמש במחבת בקוטר 26 ס"מ או 28 ס"מ) 3 כפות שמן זית ומטגנים את קוביות הפלפלים והשום כ-3 דקות עד שמזהיבים.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    מוסיפים את העגבניות ומבשלים כ-5 דקות על אש בינונית עד שהנוזלים מצטמצמים מעט.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    מוסיפים פרמזן ומתבלים במלח ופלפל.

  • 05.

    יוצרים גומחות קטנות בין העגבניות ושוברים לתוכן את הביצים. מפזרים מעל פתיתי עמק.

  • 06.

    מכסים במכסה וממשיכים לבשל על אש בינונית כ-5 דקות נוספות עד שהחלבון וחלק מהחלמון מתייצבים.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 07.

    מתבלים מעל במלח ופלפל גרוס. מפזרים בצל ירוק לקישוט ומגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(97)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.