המרכיבים ל5 מנות:
- 30 גרם חמאת תנובה
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ דק מאוד
- 1 כרישה קצוצה דק ( רק החלק הלבן )
- 1 פלפל אדום קצוץ
- 1 פלפל צהוב קצוץ
- 200 גרם פטריות שמפיניון פרוסות
- 1/2 כוס עירית קצוצה
- 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 150 גרם קשקבל קולקשן מגוררת
- 200 גרם פטה פיראוס חתוכה לקוביות קטנות
- 3 כפות פירורי לחם
- מלח, פלפל שחור
- 5 ביצים
- שמן זית לטיגון הפריטטה
הוראות הכנה:
-
01.
ממיסים במחבת חמאה ושמן מוסיפים בצל, כרישה, פלפלים ופטריות ומטגנים עד להזהבה קלה, מעבירים לקערה. מוסיפים עירית, פטרוזיליה ופירורי לחם מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את הביצים ומערבבים.
-
02.
מדליקים את התנור למצב של גריל, מחממים במחבת שאפשר להכניס לתנור שמן זית, יוצקים למחבת את בלילת הירקות ומטגנים על להבה בינונית 5 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
מעבירים את המחבת לתנור אופים עוד 4 דקות עד שהפריטטה מזהיבה.
טיימר מופעל
-
04.
מוציאים מהתנור מעבירים סכין בין הפריטטה לדופן המחבת, הופכים כמו עוגה על צלחת הגשה, פורסים למנות ומגישים עם סלט ירוק וריוויון.
הכנת? כאן מדרגים