מתכון לביבות תפוחי אדמה וגבינה צהובה אפויות | השף הלבן

לביבות תפוחי אדמה וגבינה צהובה אפויות

גרסה משודרגת וללא טיגון של לביבות תפוחי האדמה המסורתיות לחנוכה, להגיש לצד גבינת שמנת

מאת: אבי שליסל
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לביבות תפוחי אדמה וגבינה צהובה אפויות

המרכיבים ל30 לביבות:

  • 2 ק"ג תפוחי אדמה קלופים
  • 1 שקית (200 גרם) פתיתי גבינת עמק מסדרת השף הלבן
  • 4 ביצים
  • 2 כפות קמח
  • 3 כפות עירית קצוצה
  • קורט מלח
  • קורט פלפל
  • אגוז מוסקט

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל- 250 מעלות.

  • 02.

    מכינים שתי תבניות אפיה ובהן נייר אפיה מרוח במעט שמן .

  • 03.

    מגררים את תפוחי האדמה, סוחטים מהנוזלים ושמים בקערת ערבוב.

  • 04.

    מוסיפים לקערה ביצים, גבינה וקמח. מתבלים ומערבבים .

  • 05.

    מניחים בתבניות כפות גדושות מהתערובת, בעזרת כף יוצרים צורה עגולה של לביבות .

  • 06.

    אופים בתנור כ-15 עד 20 דקות עד לקבלת צבע זהוב .

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 07.

    מגישים עם גבינת שמנת בטעם טבעי מקושטת בעירית .

הכנת? כאן מדרגים
(170)