מתכון לביבות תפוחי אדמה וגבינה צהובה אפויות | השף הלבן

לביבות תפוחי אדמה וגבינה צהובה אפויות

גרסה משודרגת וללא טיגון של לביבות תפוחי האדמה המסורתיות לחנוכה, להגיש לצד גבינת שמנת

מאת: אבי שליסל
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לביבות תפוחי אדמה וגבינה צהובה אפויות

המרכיבים ל 30 לביבות:

  • 2 ק"ג תפוחי אדמה קלופים
  • 1 שקית (200 גרם) פתיתי גבינת עמק מסדרת השף הלבן
  • 4 ביצים
  • 2 כפות קמח
  • 3 כפות עירית קצוצה
  • קורט מלח
  • קורט פלפל
  • אגוז מוסקט

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל- 250 מעלות.

  • 02.

    מכינים שתי תבניות אפיה ובהן נייר אפיה מרוח במעט שמן .

  • 03.

    מגררים את תפוחי האדמה, סוחטים מהנוזלים ושמים בקערת ערבוב.

  • 04.

    מוסיפים לקערה ביצים, גבינה וקמח. מתבלים ומערבבים .

  • 05.

    מניחים בתבניות כפות גדושות מהתערובת, בעזרת כף יוצרים צורה עגולה של לביבות .

  • 06.

    אופים בתנור כ-15 עד 20 דקות עד לקבלת צבע זהוב .

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 07.

    מגישים עם גבינת שמנת בטעם טבעי מקושטת בעירית .

הכנת? כאן מדרגים
(170)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.