קערת בודהה עם קינואה, טופו ודברים טובים | השף הלבן

קערת בודהה – ארוחה טבעונית בקערה: קינואה, קוביות טופו צלוי במרינדה, כרוב סגול, מנגו, אדממה

בצדק הפכה קערת בודהה ללהיט רשתות: היא יפהפיה, מגוונת, מכינים אותה בכלום זמן ויש ארוחה מעולה.

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קערת בודהה - ארוחה טבעונית בקערה: קינואה, קוביות טופו צלוי במרינדה, כרוב סגול, מנגו, אדממה
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל2:

  • 1/2 כוס קינואה
  • מלח, פלפל
  • 1/2 טופו תנובה פיקנטי, חתוך לקוביות
  • 1/2 טופו תנובה טבעי, חתוך לקוביות
  • 1/2 טופו תנובה עם בזיליקום, חתוך לקוביות
  • 1/4 כרוב סגול פרוס דק
  • 1 כוס פולי אדממה "סנפרוסט"
  • 1 מנגו קלוף ופרוס
  • לרוטב:
  • 1/4 כוס חומץ
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כף שורש ג'ינג'ר קצוץ
  • 3 שיני שום
  • 1 כף סילאן
  • 1 כפית שמן שומשום
  • להגשה: שומשום שחור (לא חובה)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את הקינואה בשפע מים רותחים מומלחים כ 20 דקות עד שהיא רכה ומכל גרגר יוצאת טבעת לבנה. מסננים ומצננים מעט.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 02.

    שמים במעבד מזון את מרכיבי הרוטב וטוחנים לרוטב חלק. מערבבים 3 כפות ממנו עם הטופו. מחממים מחבת וצורבים את הקוביות מכל הצדדים.

  • 03.

    שמים בכל קערה מחצית מהמרכיבים: קינואה, טופו, כרוב סגול, אדממה, מנגו, מזלפים רוטב ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)