פרוסות טופו ברוטב חמוץ מתוק – טעימות וממכרות | השף הלבן

פרוסות טופו ברוטב חמוץ מתוק

מנת טופו ממכרת במיוחד המשלבת טעמים אהובים: צ'ילי, סויה וסילאן. את המנה מגישים על בסיס אורז לבן. ארוחה טבעונית נהדרת שמכינים בקלות

מאת: אולגה טוכשר
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי עיצוב: נועה קנריק

המרכיבים ל 3:

  • 300 גרם (1 קובייה) טופו בטעם טבעי "תנובה ALTERNATIVE"
  • 120 מ"ל (1/2 כוס) מים
  • 60 מ"ל (1/4 כוס) רוטב סויה
  • 2 כפות סילאן / סירופ מייפל
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 2 כפיות מחוקות קורנפלור
  • 3 כפות שמן
  • 1 בצל אדום בינוני, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, קצוצות דק
  • 1-2 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קצוץ דק
הגשה:
  • אורז לבן מבושל
  • בצל ירוק, חתוך לטבעות
  • שומשום

הוראות הכנה:

  • 01.

        מסננים את הטופו, מייבשים אותו היטב בעזרת מגבות נייר וחותכים לפרוסות בגודל רצוי (כאן – 16 פרוסות).

  • 02.

        שמים בקערה את המים, הסויה, הסילאן, הצ'ילי והקורנפלור ומערבבים היטב, עד מתקבלת תערובת אחידה ללא גושים. שומרים בצד.

  • 03.

        מחממים מעט שמן במחבת גדולה ומטגנים את הטופו 3-4 דקות מכל צד: קודם על צד אחד, ורק אחרי שהטופו משחים הופכים לצד השני. מעבירים לצלחת.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 04.

        באותה המחבת מחממים את השמן ומטגנים את הבצל, השום והג'ינג'ר עד להזהבה קלה.

  • 05.

        מוסיפים את הרוטב וממשיכים לבשל תוך ערבוב עוד כמה דקות, עד שהרוטב מתחיל להסמיך.

  • 06.

        מוסיפים למחבת את הטופו ומקפיצים בתוך הרוטב עד שהוא מתכסה מכל הצדדים בזיגוג המבריק.

  • 07.

        מפזרים את הבצל והשומשום ומגישים מיד על מצע אורז מבושל.

הכנת? כאן מדרגים
(14)