פרוסות טופו ברוטב חמוץ מתוק
מנת טופו ממכרת במיוחד המשלבת טעמים אהובים: צ'ילי, סויה וסילאן. את המנה מגישים על בסיס אורז לבן. ארוחה טבעונית נהדרת שמכינים בקלות
המרכיבים ל 3:
- 300 גרם (1 קובייה) טופו בטעם טבעי "תנובה ALTERNATIVE"
- 120 מ"ל (1/2 כוס) מים
- 60 מ"ל (1/4 כוס) רוטב סויה
- 2 כפות סילאן / סירופ מייפל
- 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- 2 כפיות מחוקות קורנפלור
- 3 כפות שמן
- 1 בצל אדום בינוני, קצוץ דק
- 3 שיני שום, קצוצות דק
- 1-2 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קצוץ דק
- אורז לבן מבושל
- בצל ירוק, חתוך לטבעות
- שומשום
הוראות הכנה:
-
01.
מסננים את הטופו, מייבשים אותו היטב בעזרת מגבות נייר וחותכים לפרוסות בגודל רצוי (כאן – 16 פרוסות).
-
02.
שמים בקערה את המים, הסויה, הסילאן, הצ'ילי והקורנפלור ומערבבים היטב, עד מתקבלת תערובת אחידה ללא גושים. שומרים בצד.
-
03.
מחממים מעט שמן במחבת גדולה ומטגנים את הטופו 3-4 דקות מכל צד: קודם על צד אחד, ורק אחרי שהטופו משחים הופכים לצד השני. מעבירים לצלחת.
טיימר מופעל
-
04.
באותה המחבת מחממים את השמן ומטגנים את הבצל, השום והג'ינג'ר עד להזהבה קלה.
-
05.
מוסיפים את הרוטב וממשיכים לבשל תוך ערבוב עוד כמה דקות, עד שהרוטב מתחיל להסמיך.
-
06.
מוסיפים למחבת את הטופו ומקפיצים בתוך הרוטב עד שהוא מתכסה מכל הצדדים בזיגוג המבריק.
-
07.
מפזרים את הבצל והשומשום ומגישים מיד על מצע אורז מבושל.