סנייה חצילים, עגבניות וטופו - מנה טבעונית וטעימה! | השף הלבן

סנייה חצילים, עגבניות וטופו

בהשראת המטבח הערבי – מנה מעולה, מלאת טעמים ומזינה

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סנייה חצילים, עגבניות וטופו
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל6-8:

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 3 שיני שום
  • 1 חציל חתוך לקוביות
  • 3 עגבניות קצוצות
  • 1 חבילת טופו תנובה פיקנטי חתוך לקוביות קטנות
  • 1/2 כוס עדשים שחורות או ירוקות סנפרוסט או מבושלות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כפית בהראט
  • מלח, פלפל
  • לכיסוי:
  • 3/4 כוס טחינה גולמית
  • 1 כוס מים
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • מלח, פלפל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים בסיר שמן ומטגנים בצל 4-5 דקות עד הזהבה קלה. מוסיפים שום וחציל ומטגנים 2 דקות נוספות. מוסיפים עגבניות ומטגנים תוך ערבוב 2 דקות נוספות. מוסיפים טופו, עדשים, רסק, בהראט, מלח ופלפל ומבשלים 15 דקות עד שהירקות רכים. אם במהלך הבישול הירקות מתחילים להכרך מוסיפים מעט מים. מעבירים לתבנית משומנת.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 02.

    טורפים בקערה את מרכיבי הכיסוי ויוצקים  על תערובת הטופו.

  • 03.

    אופים בתנור שחומם ל 200 מעלות כ 30 דקות עד שפני המאפה מזהיבים.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)