קציצות דג ועשבי תיבול עם רוטב עגבניות טרי | השף הלבן

קציצות דג ועשבי תיבול עם רוטב עגבניות טרי

עשבי התיבול מעניקים לקציצות הדגים האלה טעם עשיר וצבע ירקרק. רוטב עגבניות טריות מתובל הוא ליווי רענן וכיפי. את הקציצות אפשר לאכול חמות הישר מהמחבת או קרות

מאת: עורך השף הלבן
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: נעמה רן עיצוב: נעמה רן

המרכיבים ל25 קציצות:

  • 1 בצל קלוף וחתוך לרבעים
  • 1 כוס עלי פטרוזיליה
  • 1 כוס עלי כוסברה
  • 1/2 כוס עלי סלרי
  • 1/4 כוס עלי נענע
  • 1 כף קליפת לימון מגוררת
  • 1 כף פלפל חריף (לא חובה)
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • 600-700 גרם פילה אמנון "דגי תנובה"
לטיגון: שמן זית
לרוטב עגבניות:
  • 3-4 עגבניות מרוסקות או מגוררות על פומפיה
  • 1/4 פלפל חריף (לא חובה) קצוץ
  • 1 כפית סילאן
  • 1 כף עלי סלרי קצוצים
  • מלח, פלפל
גודל תבנית: מעבד מזון, מחבת

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את מרכיבי הרוטב ושומרים במקרר

  • 02.

    שמים במעבד מזון את מרכיבי הקציצות למעט הדג ומעבדים עד שקצוץ דק.

  • 03.

    מסירים מהדג את העור וחותכים גס. מצרפים למעבד המזון ומפעילים בפולסים עד שהדג קצוץ (אך לא הופך לעיסה).

  • 04.

    מכינים צלחת עם נייר סופג ומחממים שמן במחבת. יוצרים קציצות קטנות (בגודל שזיף) מהעיסה ומטגנים כ 3 דקות מכל צד עד הזהבה. מוציאים לצלחת.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 05.

    מגישים חם או קר בליווי רוטב העגבניות.

הכנת? כאן מדרגים
(16)