סרדינים ממולאים על מצע במיה | השף הלבן

סרדינים ממולאים על מצע במיה

מנת סרדינים מרשימה וחגיגית שתהווה מנת פתיחה מושלמת לארוחת ליל הסדר

מאת: שף חיים כהן
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סרדינים ממולאים על מצע במיה
צילום: דניאל לילה עיצוב: עמית פרבר

המרכיבים ל6:

לסרדינים:
  • 24 סרדינים מפולטים ללא ראש והידרה
  • שמן לטיגון
למלית:
  • 1 כוס כוסברה, קצוצה
  • 1 כף אריסה
  • מיץ מלימון שלם
  • 1 שן שום כתושה
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית פפריקה (לא חובה)
  • מלח
  • 1 כפית קמח
  • 100 גרם פילה דג בורי, ללא עור ועצמות, קצוץ דק מאוד
סלט במיה:
  • 1 שקית במיה סנפרוסט (600 גרם), מופשרת
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 5 שיני שום, כתושות
  • 1/2 כוס כוסברה, קצוצה
  • 1/2 כוס נענע, קצוצה
  • מעט פלפל צ'ילי אדום
  • מיץ מלימון אחד
  • מלח
גרידת עגבניות:
  • 3-4 עגבניות, מרוסקות גס על פומפייה
  • 1 שן שום, כתושה
  • צרור נענע, קצוצה
  • מלח
  • מיץ לימון לפי הטעם

הוראות הכנה:

  • 01.

    לסרדינים:

  • 02.

        מערבבים את כל חומרי המלית, מניחים כפית מהמלית על סרדין אחד, מכסים בסרדין נוסף ומהדקים.

  • 03.

        מקמחים את הסרדינים משני הצדדים ומטגנים עד הזהבה.לסלט הבמיה:

  • 04.

       מבשלים את הבמיה במים רותחים כ- 6 דקות ומייבשים.

    טיימר מופעל
    00:06:00
  • 05.

       מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים את השום והבמיה ומטגנים 6-5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 06.

       מעבירים לקערה, מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים.לגרידת העגבניות:

  • 07.

    מערבבים את כל החומרים .להגשה:מסדרים את הבמיה על גבי צלחת הגשה, מניחים את הסרדינים ומעליהם יוצקים את גרידת העגבניות.

הכנת? כאן מדרגים
(0)