סרדינים ממולאים על מצע במיה
מנת סרדינים מרשימה וחגיגית שתהווה מנת פתיחה מושלמת לארוחת ליל הסדר
פרווה
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: דניאל לילה
עיצוב: עמית פרבר
המרכיבים ל6:
לסרדינים:
- 24 סרדינים מפולטים ללא ראש והידרה
- שמן לטיגון
למלית:
- 1 כוס כוסברה, קצוצה
- 1 כף אריסה
- מיץ מלימון שלם
- 1 שן שום כתושה
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית פפריקה (לא חובה)
- מלח
- 1 כפית קמח
- 100 גרם פילה דג בורי, ללא עור ועצמות, קצוץ דק מאוד
סלט במיה:
- 1 שקית במיה סנפרוסט (600 גרם), מופשרת
- 1/3 כוס שמן זית
- 5 שיני שום, כתושות
- 1/2 כוס כוסברה, קצוצה
- 1/2 כוס נענע, קצוצה
- מעט פלפל צ'ילי אדום
- מיץ מלימון אחד
- מלח
גרידת עגבניות:
- 3-4 עגבניות, מרוסקות גס על פומפייה
- 1 שן שום, כתושה
- צרור נענע, קצוצה
- מלח
- מיץ לימון לפי הטעם
הוראות הכנה:
-
01.
לסרדינים:
-
02.
מערבבים את כל חומרי המלית, מניחים כפית מהמלית על סרדין אחד, מכסים בסרדין נוסף ומהדקים.
-
03.
מקמחים את הסרדינים משני הצדדים ומטגנים עד הזהבה.לסלט הבמיה:
-
04.
מבשלים את הבמיה במים רותחים כ- 6 דקות ומייבשים.
טיימר מופעל
-
05.
מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים את השום והבמיה ומטגנים 6-5 דקות.
טיימר מופעל
-
06.
מעבירים לקערה, מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים.לגרידת העגבניות:
-
07.
מערבבים את כל החומרים .להגשה:מסדרים את הבמיה על גבי צלחת הגשה, מניחים את הסרדינים ומעליהם יוצקים את גרידת העגבניות.
הכנת? כאן מדרגים