סלמון מוקרם בבשמל ותרד
מנה חגיגית של סלמון. היא נראית מושקעת אבל ההכנה שלה קלה לגמרי והיא תמיד קוצרת מחמאות
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: נעמה רן
המרכיבים ל 4-6:
- 2 כפות שמן זית
- מלח, פלפל אגוז מוסקט
- 3 שיני שום קצוצות
- 200 גרם תרד טרי או מדליוני תרד "סנפרוסט"
- 500 גרם פילה סלמון טרי, עם העור "דגי תנובה"
- 1 כפית עלי תימין
- 1 מיכל (200 מ"ל) רוטב בשמל קלאסי "השף הלבן"
לציפוי קראנץ (לא הכרחי):
- 3 כפות אגוזי מלך קצוצים
- 3 כפות פירורי לחם
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 כפית עלי תימין
- 1 כף שמן זית
גודל תבנית: תבנית 20*30 או תבנית תנור
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים שמן זית, מלח, פלפל, אגוז מוסקט ושום במחבת רחבה ומקפיצים את התרד עד שהוא "עייף".
-
02.
מחממים תנור ל 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה. מערבבים בקערית את מרכיבי הקראנץ'.
-
03.
מניחים את הסלמון כשהעור על התבנית. ממליחים, מפלפלים ומפזרים תימין. מניחים על הסלמון את התרד, עליו יוצקים את הבשמל ועליו מפזרים את הקראנץ'. אופים 15 דקות לדרגת מדיום או 20 דקות לדרגת וול-דאן עד שהקרנץ' מזהיב. מגישים.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים