סושי סנדוויץ עם דג סלמון
סידרנו לכם את המדריך המלא להכנת סושי סנדוויץ' הטרנדי מהטיקטוק! מדובר במתכון המושלם לחובבי הסושי, שמחפשים להכין ארוחת צהריים טעימה ומשביעה

המרכיבים ל 4 יחידות:
- 1 כוס אורז עגול לסושי
- 1 אצת קומבו בגודל 3 ס"מ על 3 ס"מ (לא חובה)
- 1 ו- ¼ כוסות מים
- 1 כף חומץ אורז
- 1 כף סוכר
- ¼ כפית מלח
- נתחי סלמון קפואים "דגי תנובה" מופשרים לפי הוראות היצרן
- ¼ כוס קמח אורז
- קורט מלח
- ¾ כוס קמח רגיל
- ¼ כוס קמח אורז
- 1 כפית אבקת אפייה
- ¼ כפית מלח
- ¾ כוס מים קרים מאוד
- 4 אצות נורי
- גזר פרוס דק
- אבוקדו פרוס דק
- רוטב סרירצה (לא חובה)
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את האורז: שוטפים את האורז עד שהמים הופכים שקופים, מסננים ומעבירים לסיר.
-
02.
מוסיפים אצת קומבו ומים ומביאים לרתיחה, מכסים את הסיר מנמיחים לאש קטנה ומבשלים 11 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
מורידים מהאש ונותנים לאורז לנוח עם המכסה עוד 5 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
בינתיים מערבבים בקערית חומץ, סוכר ומלח עד שהסוכר נמס לגמרי.
-
05.
שופכים את התערובת על האורז ומערבבים בתנועות חיתוך. מניחים את האורז בצד לצינון.
-
06.
מכינים את הדג: מייבשים את הדג בעזרת נייר מגבת
-
07.
מערבבים בצלחת קמח ומלח ומצפים את הדג בתערובת.
-
08.
מחממים שמן בסיר עמוק.
-
09.
ממש לפני הטיגון, מערבבים את כל המרכיבים רק עד לאיחוד (זה בסדר אם יש מעט גושים).
-
10.
טובלים את הדג המקומח בבלילה ומטגנים במשך 3 דקות עד להזהבה. הופכים ומטגנים עד להזהבה.
טיימר מופעל
-
11.
מרכיבים את הסנדוויץ': פורסים ניילון נצמד על משטח עבודה ומניחים אצת נורי במרכז.
-
12.
מניחים מעל אורז שמשטחים לריבוע במרכז האצה.
-
13.
מעל מניחים אבוקדו, גזר ואז הדג. מורחים מעל רוטב סרירצ'ה ועוד אורז שמשטחים לצורת המגדל שנוצר.
-
14.
סוגרים את האצה כמו אריזת מתנה מעל לכל המרכיבים ועוטפים עם הניילון הנצמד הכי צמוד ומהודק שאפשר.
-
15.
מעבירים למקרר ללפחות שעה לפני שמגישים.
-
16.
בתאבון!