סושי סנדוויץ עם דג סלמון - טעים וקל להכנה | השף הלבן

סושי סנדוויץ עם דג סלמון

סידרנו לכם את המדריך המלא להכנת סושי סנדוויץ' הטרנדי מהטיקטוק! מדובר במתכון המושלם לחובבי הסושי, שמחפשים להכין ארוחת צהריים טעימה ומשביעה

מאת: נטע ליבנה
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
סושי סנדוויץ עם דג סלמון
צילום: נטע ליבנה עיצוב: נטע ליבנה

המרכיבים ל 4 יחידות:

לאורז:
  • 1 כוס אורז עגול לסושי
  • 1 אצת קומבו בגודל 3 ס"מ על 3 ס"מ (לא חובה)
  • 1 ו- ¼ כוסות מים
  • 1 כף חומץ אורז
  • 1 כף סוכר
  • ¼ כפית מלח
לדג:
  • נתחי סלמון קפואים "דגי תנובה" מופשרים לפי הוראות היצרן
  • ¼ כוס קמח אורז
  • קורט מלח
לבלילה:
  • ¾ כוס קמח רגיל
  • ¼ כוס קמח אורז
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ¼ כפית מלח
  • ¾ כוס מים קרים מאוד
להרכבה:
  • 4 אצות נורי
  • גזר פרוס דק
  • אבוקדו פרוס דק
  • רוטב סרירצה (לא חובה)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את האורז: שוטפים את האורז עד שהמים הופכים שקופים, מסננים ומעבירים לסיר.

  • 02.

    מוסיפים אצת קומבו ומים ומביאים לרתיחה, מכסים את הסיר מנמיחים לאש קטנה ומבשלים 11 דקות.

    טיימר מופעל
    00:11:00
  • 03.

    מורידים מהאש ונותנים לאורז לנוח עם המכסה עוד 5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    בינתיים מערבבים בקערית חומץ, סוכר ומלח עד שהסוכר נמס לגמרי.

  • 05.

    שופכים את התערובת על האורז ומערבבים בתנועות חיתוך. מניחים את האורז בצד לצינון.

  • 06.

    מכינים את הדג: מייבשים את הדג בעזרת נייר מגבת

  • 07.

    מערבבים בצלחת קמח ומלח ומצפים את הדג בתערובת.

  • 08.

    מחממים שמן בסיר עמוק.

  • 09.

    ממש לפני הטיגון, מערבבים את כל המרכיבים רק עד לאיחוד (זה בסדר אם יש מעט גושים).

  • 10.

    טובלים את הדג המקומח בבלילה ומטגנים במשך 3 דקות עד להזהבה. הופכים ומטגנים עד להזהבה.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 11.

    מרכיבים את הסנדוויץ': פורסים ניילון נצמד על משטח עבודה ומניחים אצת נורי במרכז.

  • 12.

    מניחים מעל אורז שמשטחים לריבוע במרכז האצה.

  • 13.

    מעל מניחים אבוקדו, גזר ואז הדג. מורחים מעל רוטב סרירצ'ה ועוד אורז שמשטחים לצורת המגדל שנוצר.

  • 14.

    סוגרים את האצה כמו אריזת מתנה מעל לכל המרכיבים ועוטפים עם הניילון הנצמד הכי צמוד ומהודק שאפשר.

  • 15.

    מעבירים למקרר ללפחות שעה לפני שמגישים.

  • 16.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(4)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.