נתח סלמון צרוב בנוסח תאילנדי
מתכון לערב ראש השנה, פילה סלמון בנוסח תאילנדי
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל4 מנות:
- כף כוסברה קצוצה
- כוס וחצי צ'ילי מתוק
- 1/3 כוס סויה
- כפית שטוחה של ג'ינג'ר כבוש קצוץ
- מיץ לימון טרי
- 3 עגבניות מיובשות קצוצות
- 2 כפות עירית קצוצה דק
- 4 נתחי סלמון (מאורכים) "דגי תנובה"
- שמן תירס
- 1/3 פלפל ירוק
- 1/3 פלפל צהוב
הוראות הכנה:
-
01.
בקערית מערבבים את הסויה עם הג'ינג'ר, כף מיץ הלימון, הצ'ילי המתוק, העגבניה המיובשת, והעירית.
-
02.
מסדרים בצלחת גדולה את נתחי הסלמון על צד העור ומורחים היטב במרינדה. משרים כ-20 דקות. מחממים מחבת פסים כבדה ומורחים בשמן .
טיימר מופעל
-
03.
צולים את נתחי הדג מכל צדדיו, יש לשים לב לא לייבש את נתח הדג. על מנת להפוך את הנתח, מומלץ לאחוז לאורך הנתח עם מלקחיים ארוכות, להרים בעדינות את כל הנתח ביחד ולהפוך.
-
04.
מחממים קלות את הרוטב שנותר.
-
05.
מעבירים לצלחת ההגשה, יוצקים על כל נתח מהרוטב החם ומפזרים מעל פלפלים קצוצים דק וכוסברה קצוצה
הכנת? כאן מדרגים