מתכון דג פורל עם לימון ועשבי תיבול בתנור | השף הלבן

דג פורל עם לימון ועשבי תיבול בתנור

דג פורל אפוי בלימון ועשבי תיבול

מאת: ליטל כהן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
דג פורל עם לימון ועשבי תיבול בתנור

המרכיבים ל 6 מנות:

  • 6 דגי פורל נקיים
  • 12 שיני שום בקליפתם
  • 21 פרוסות לימון עם הקליפה
  • 6 גבעולי פטרוזיליה
  • 6 גבעולי שמיר
  • 6 גבעולי טימין
  • 6 גבעולי רוזמרין
  • 6 גבעולי טרגון
  • 6 גבעולי סלרי
  • שמן זית למריחה
  • 2 גביעי שמנת קלה
  • 2 כפות חזרת לבנה מגוררת
  • 2 כפות מיונית
  • כף חרדל
  • 4 כפות עירית קצוצה

הוראות הכנה:

  • 01.

    חורצים בכל דג 2 חריצים מכל צד, מתבלים במלח ופלפל שחור.

  • 02.

    מכניסים לבטנו של כל דג 2שיני שום, 2 פרוסות לימון וגבעול אחד בכל סוג של ירק.

  • 03.

    מסדרים בתבנית אפייה משומנת, משמנים את הדג במעט שמן זית, אופים בחום בינוני-גבוה (200 מעלות) כ- 15-20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 04.

    מגישים חם עם רוטב שמנת וחזרת. להכנת הרוטב: מערבבים שמנת, חזרת, מיונית, חרדל ועירית ושופכים על הדגים.

הכנת? כאן מדרגים
(35)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.