דג סלמון בקראסט עשבי תיבול וגרידת לימון עם עגבניות שרי, ברוקולי ובטטה צלויה
מתכון כשר לפסח ומפנק לכל המשפחה
פרווה
סוג מתכון
30 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל5-6 מנות:
מצרכים:
- חבילת דג סלמון שלם תנובה מופשרת
- חופן פטרוזיליה
- חופן כוסברה
- 5 כפות שמן זית
- 5 שיני שום
- 1 לימון
- חבילת שקדים פרוסים
- חבילת ברוקולי טרי
- עגבניות שרי
- 3 בטטות בינוניות
הוראות הכנה:
-
01.
מסדרים תבנית עם נייר אפיה וזולפים כמות נדיבה של שמן זית, מפזרים מעל סוכר ומלח ומניחים על התבנית בטטות חצויות כשהקליפה כלפי מעלה.
-
02.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות למשך 20 דקות או עד שהבטטות מתרכחות
טיימר מופעל
-
03.
קוצצים פטרוזיליה, כוסברה, שום ,שקדים פרוסים ומעבירים לקערה
-
04.
מוסיפים שמן זית, מלח, גרידת לימון ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
-
05.
חותכים דג סלמון לפילטים בגודל 3 ס״מ ומסדרים בכלי זכוכית.
-
06.
מוסיפים ברוקולי ועגבניות שרי ומורחים בנדיבות מתערובת עשבי התיבול והשקדים מעל הדג
-
07.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות למשך 20 דקות.
טיימר מופעל
-
08.
מגישים חם לצד הבטטות הצלויות, בתאבון!
הכנת? כאן מדרגים