מתכון דג דניס שלם צלוי במרווה ולימון | השף הלבן

דג דניס שלם צלוי במרווה ולימון

מתכון קל להכנה ומינימליסטי המשמר ומדגיש את טעמו הטבעי של דג הדניס, מנה עיקרית לארוחת צהריים בריאה

מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
דג דניס שלם צלוי במרווה ולימון

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 4 דגי דניס טריים מופשרים בטמפרטורת החדר כמעט
  • מארז מרווה טרייה
  • מלח
  • גרגירי כוסברה כתושים
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 לימון, חצוי
  • 1 לימון, חתוך לשישיות
  • 1 כף שמן קנולה

הוראות הכנה:

  • 01.

    שוטפים ומייבשים היטב את הדגים.

  • 02.

    חותכים 3 חתכים אלכסוניים מקבילים מכל צד של הדג, לעומק פילה הדג.

  • 03.

    אל כל חתך דוחסים עלה של מרווה.

  • 04.

    מפזרים על פני הדג משני צדדיו ובתוך בטנו מלח גס, גרגירי כוסברה כתושים, פלפל שחור גרוס, ומיץ סחוט מלימון טרי.

  • 05.

    אל בטן כל דג מוסיפים ענף מרווה שלם ושתי שישיות לימון .

  • 06.

    מורחים מעט שמן קנולה על שטח פני מחבת גריל פסים גדולה (שאליה נכנס הדג בשלמותו) ומחממים.

  • 07.

    כשהמחבת מתחיל להתחמם ולעלות מעט עשן, מניחים בו את הדג.

  • 08.

    צולים את הדג מצידו האחד, הופכים עי אחיזה עם מלקחיים בראשו של הדג, מנערים בעדינות לשחרור ומרימים לכיוון הזנב. אם הדג לא "משתחרר" סימן שהוא עוד לא צלוי מספיק ויש להמתין עוד מעט.

  • 09.

    צולים את צידו השני של הדג, מומלץ להפוך פעם אחת בלבד.

  • 10.

    מגישים בליווי חצי לימון.

הכנת? כאן מדרגים
(210)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.