אמנון מושחם עם סלק מזוגג, פלחי תפוזים ותפוח פינק ליידי מקורמל
השילוב המפתיע של דג האמנון עם הפירות, הופך את המנה לאחת המיוחדות בשולחן החג
המרכיבים ל4:
- 4 יחידות פילה אמנון (כ- 150 גרם ליחידה), דגי תנובה
- 4 סלקים גדולים מבושלים ומקולפים
- 100 מ"ל מירין
- 50 מ"ל + 1 כף שמן זית
- 1 שן שום חתוכה לפרוסות
- 1 תפוז חתוך לפלחים
- מיץ מתפוז אחד
- 1 תפוח עץ פינק ליידי
- 50 גרם סוכר דמררה
- מלח ופלפל שחור
הוראות הכנה:
-
01.
פורסים את הסלקים לפרוסות בעובי 2 ס"מ
-
02.
יוצקים למחבת מירין, שמן זית, שום ומיץ תפוחים, מוסיפים מעט מלח ופלפל שחור ואת פרוסות הסלק. מביאים לרתיחה ומבשלים על האש נמוכה כ – 7 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים את פלחי התפוז למחבת עם הסלק ללא בישול.
-
04.
פורסים את התפוחים ומוציאים את הגרעינים. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה וזורים מעל סוכר דמררה. אופים בחום של 140 מעלות במשך 30 דקות או עד השחמה.
טיימר מופעל
-
05.
חותכים את פילה הבס לקוביות בגודל של כ-3X3 ס"מ. צולים את הדג במחבת חמה במעט שמן זית כשהעור כלפי מטה כ – 3 דקות וכדקה על הצד השני. הרכבת המנה:
טיימר מופעל
-
06.
מחממים את הרוטב עם הסלק והתפוזים.
-
07.
מסדרים את פרוסות הסלק החם על הצלחת.
-
08.
מעל הסלק מניחים את הדג, ומציבים במאונך את פרוסות התפוח האפויות.
-
09.
מקשטים ברוטב שנשאר במחבת של הסלק.