אמנון מושחם עם סלק מזוגג, פלחי תפוזים ותפוח מקורמל | השף הלבן

אמנון מושחם עם סלק מזוגג, פלחי תפוזים ותפוח פינק ליידי מקורמל

השילוב המפתיע של דג האמנון עם הפירות, הופך את המנה לאחת המיוחדות בשולחן החג

מאת: שף ניב כהן "תנובה שף"
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
אמנון מושחם עם סלק מזוגג, פלחי תפוזים ותפוח פינק ליידי מקורמל
צילום: שרית גופן עיצוב: אינה גוטמן

המרכיבים ל4:

  • 4 יחידות פילה אמנון (כ- 150 גרם ליחידה), דגי תנובה
  • 4 סלקים גדולים מבושלים ומקולפים
  • 100 מ"ל מירין
  • 50 מ"ל + 1 כף שמן זית
  • 1 שן שום חתוכה לפרוסות
  • 1 תפוז חתוך לפלחים
  • מיץ מתפוז אחד
  • 1 תפוח עץ פינק ליידי
  • 50 גרם סוכר דמררה
  • מלח ופלפל שחור

הוראות הכנה:

  • 01.

    פורסים את הסלקים לפרוסות בעובי 2 ס"מ

  • 02.

    יוצקים למחבת מירין, שמן זית, שום ומיץ תפוחים, מוסיפים מעט מלח ופלפל שחור  ואת פרוסות הסלק. מביאים לרתיחה ומבשלים על האש נמוכה כ – 7 דקות.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 03.

    מוסיפים את פלחי התפוז למחבת עם הסלק ללא בישול.

  • 04.

    פורסים את התפוחים ומוציאים את הגרעינים. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה וזורים מעל סוכר דמררה. אופים בחום של 140 מעלות במשך 30 דקות או עד השחמה.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 05.

    חותכים את פילה הבס לקוביות בגודל של כ-3X3 ס"מ. צולים את הדג במחבת חמה במעט שמן זית כשהעור כלפי מטה כ – 3 דקות וכדקה על הצד השני.   הרכבת המנה:

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 06.

      מחממים את הרוטב עם הסלק והתפוזים.

  • 07.

      מסדרים את פרוסות הסלק החם על הצלחת.

  • 08.

      מעל הסלק מניחים את הדג, ומציבים במאונך את פרוסות התפוח האפויות.

  • 09.

      מקשטים ברוטב שנשאר במחבת של הסלק.

הכנת? כאן מדרגים
(0)