שישליק שייטל היישר מהרי הקווקז
מתכון קל, מהיר ופשוט להכנה. מנה אקזוטית שמגיעה אלינו היישר מהרי הקווקז
בשרי
סוג מתכון
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 4 מנות:
- 1 ק"ג שייטל "אדום אדום", חתוך לקוביות 2.5x2.5 ס"מ
- 6 בצלים קטנים חתוכים ל- 4
- מלח
אופציונאלי:
- פירות יבשים כמו משמש או שזיף ללא גלעין
למשרה:
- 4 כפות חומץ (הדרים או לבן) ניתן להפחית בכמות למי שלא אוהב חמוץ
- בצל גדול קצוץ
- 3-4 שיני שום מגוררות על פומפיה
- קורט מלח
- כפית סוכר
- כפית זרעי כוסברה שבורים
- מעט צ'ילי טחון חריף
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את כל חומרי המרינדה ומשרים את הבשר לפחות ל- 4 שעות (ומקסימום עד ליום וחצי). רצוי לערבב את הבשר מדי פעם.
-
02.
מוצאים את הבשר מהמשרה ומשפדים על שיפודים בשילוב הבצל (והפירות היבשים). ממליחים וצולים על גריל כ- 5 דקות עד לדרגת ההכנה הרצויה.
טיימר מופעל
-
03.
מגישים עם כוסברה טרייה ולחם גרוזיני או בוכרי חם.
הכנת? כאן מדרגים