מתכון שישליק שייטל היישר מהרי הקווקז | השף הלבן

שישליק שייטל היישר מהרי הקווקז

מתכון קל, מהיר ופשוט להכנה. מנה אקזוטית שמגיעה אלינו היישר מהרי הקווקז​

מאת: שף אבי שטייניץ
בשרי סוג מתכון
קלה רמת מיומנות
שישליק שייטל בנוסח הרי הקווקז

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 1 ק"ג שייטל "אדום אדום", חתוך לקוביות 2.5x2.5 ס"מ
  • 6 בצלים קטנים חתוכים ל- 4
  • מלח
אופציונאלי:
  • פירות יבשים כמו משמש או שזיף ללא גלעין
למשרה:
  • 4 כפות חומץ (הדרים או לבן) ניתן להפחית בכמות למי שלא אוהב חמוץ
  • בצל גדול קצוץ
  • 3-4 שיני שום מגוררות על פומפיה
  • קורט מלח
  • כפית סוכר
  • כפית זרעי כוסברה שבורים
  • מעט צ'ילי טחון חריף

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את כל חומרי המרינדה ומשרים את הבשר לפחות ל- 4 שעות (ומקסימום עד ליום וחצי). רצוי לערבב את הבשר מדי פעם.

  • 02.

    מוצאים  את הבשר מהמשרה ומשפדים על שיפודים בשילוב הבצל (והפירות היבשים). ממליחים וצולים על גריל כ- 5 דקות עד לדרגת ההכנה הרצויה. 

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מגישים עם כוסברה טרייה ולחם גרוזיני או בוכרי חם.​

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.