אסאדו בחרדל ודבש
מנה בשרית ברוטב יין ועגבניות, מתכון מרשים שכולם אוהבים
בשרי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 6 מנות:
- נתח אסאדו "אדום אדום" 1.5 ק"ג.
- 2 כפות שמן זית.
- 5 שיני שום
- 2 בצלים בינוניים קצוצים.
- 1 ראש סלרי, מנוקה וקצוץ
- 2 כוסות מרק בשר
- 2 כוסות יין אדום
- 4 כפות רסק עגבניות
- מלח לפי הטעם
- 1/2 כוס חרדל חריף
- 5 כפות דבש ישראלי
- 2 כפות פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
-
01.
חותכים את האסאדו בין הצלעות לקוביות הגדולות ומשחימים בשמן בסיר גדול.
-
02.
מוסיפים את הירקות ומטגנים מעט עד להזהבה. יוצקים מרק, יין ורסק עגבניות ומערבבים. מכסים ומנמיכים את הלהבה.
-
03.
מבשלים שעתיים וחצי, מוסיפים מלח לפי הטעם. מוציאים את הבשר מהסיר ומסדרים על תבנית, את הרוטב שומרים בצד.
-
04.
מערבבים חרדל בדבש ומורחים את הבשר מלמעלה בשכבה אחידה. בוזקים בנדיבות פלפל שחור.
-
05.
להגשה, מחממים גריל עליון בתנור- אופים בערך עשרים דקות, עד שהמנה שחומה וריחנית. מגישים עם הרוטב החם.
הכנת? כאן מדרגים