סלט לבבות ארטישוק, סלקים ופטה דודוני של רשת לנדוור - טעים וקל להכנה | השף הלבן

סלט לבבות ארטישוק, סלקים ופטה של רשת לנדוור

הסלט האהוב של רשת לנדוור אצלכם בבית: בואו ללמוד כיצד מכינים את סלט ארטישוק מעולה עם פטה של פיראוס. מושלם לאירוח או לארוחת צהריים שוברת שגרה

מאת: עורך השך הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט לבבות ארטישוק, סלקים ופטה דודוני של רשת לנדוור
צילום: נועם פריסמן עיצוב: חמוטל יעקובוביץ׳

המרכיבים למנה אחת:

  • 2 סלקים צלויים בינוניים או סלק אחד גדול פרוסים לשישיות
  • 1 אגס חצוי וחתוך לפרוסות דקות
  • חופן רוקט
  • 3 צנוניות פרוסות דק
  • 2 ראשי ארטישוק בגריל (ארטישוק איטלקי משומר בשמן זית) חתוכים לשישיות
  • ½ קוביה (100 גרם) פטה "פיראוס"
  • 1 כף שקדים טבעיים קלויים
  • שמן זית
ויניגרט חומץ שרי:
  • 4 כפות (60 מ"ל) שמן זית
  • 1 כף (15 מ"ל) חומץ שרי
  • 1 כף (22 גרם) דבש
  • קורט (2 גרם) מלח ים אטלנטי
  • קורט פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנת הויניגרט: בעזרת מטרפה מערבבים בקערה את כל המרכיבים יחד מלבד השמן. מוסיפים את השמן בזילוף איטי לקבלת רוטב סמיך. ניתן לשמור את הרוטב במקרר 3 ימים, יש לערבב היטב לפני הוספה לסלט.

  • 02.

    הרכבת הסלט: בקערה קטנה מערבבים את הסלקים הצלויים והפרוסים עם 1/3 מכמות הויניגרט לספיגת הטעמים.

  • 03.

    בקערה נפרדת מערבבים עלי רוקט, צנוניות, ארטישוקים, אגסים ואת יתרת הויניגרט ומערבבים.

  • 04.

    עורמים את הסלט בצלחת הגשה ומסדרים את הסלקים בתוך ובצידי הסלט.

  • 05.

    בוצעים את גבינת הפטה לחתיכות גדולות בעזרת הידיים, מניחים מעל הסלט ומזלפים עליה מעט שמן זית.

  • 06.

    מפזרים את השקדים מעל ומגישים. בתיאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(3)