סלט חסה עם דלעת, רימונים, תפוחים וחלומי
סלט עשיר ומיוחד שישדרג לכם את ראש השנה! שילבנו בסלט החסה המוכר והאהוב גבינת חלומי, דלעת צלויה, רימונים, תפוחים ועוד הפתעות
המרכיבים ל5 מנות:
- 2 חסות בינוניות מופרדות לעלים וחתוכות גס
- 200 גרם דלעת חתוכה לפרוסות
- 2 כפות דבש
- 1 כף שמן זית
- גרגרי רימון מחצי רימון
- 1 תפוח חתוך לפרוסות דקות
- 1/2 כרוב אדום חתוך דק
- 200 גרם חלומי "פיראוס" חתוך לפרוסות דקות
- 1 כף שמן קנולה או תרסיס שמן
- 1 כוס (240 מ"ל) שמן קנולה
- 1/3 כוס (80 מ"ל) חומץ בן יין לבן
- 1 כפית חומץ בלסמי (מומלץ מרוכז)
- 1 כפית גדושה חרדל מכל סוג שאוהבים
- 1/3 כוס (80 מ"ל) דבש
- 1-2 שיני שום (לא חובה)
- מלח ופלפל גרוס
הוראות הכנה:
-
01.
בבלנדר, במעבד מזון או בלנדר ידני טוחנים יחד את כל מרכיבי הרוטב כדקה. מתבלים במלח ופלפל.
-
02.
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
-
03.
מערבבים דבש ושמן בקערה בינונית ומתבלים במלח. מוסיפים פרוסות דלעת ומערבבים היטב.
-
04.
מעבירים לתבנית ואופים 8-10 דקות או עד שמזהיב. מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי (אפשר במקרר).
טיימר מופעל
-
05.
במחבת גדולה מרססים מעט שמן וממש לפני ההגשה מטגנים את פרוסות החלומי כשתי דקות נכל צד על אש גבוהה ועד שהן מזהיבות. מוציאים לצלחת. משהים בטמפרטורת החדר.
-
06.
בינתיים בקערה גדולה מערבבים חסות, כרוב אדום, רימונים, תפוחים ופרוסות דלעת. מוסיפים מעל פרוסות חלומי ומערבבים עם רוטב. מתקנים תיבול במידת הצורך.
-
07.
בתאבון!
הידעת?
בכל הנוגע לסלטים, החוק הוא שאף פעם לא יכול להיות לנו יותר מדי מתכונים שונים. ככל שאנחנו מכירים יותר מתכונים שונים של סלטים, כך קל ומהנה יותר להתאים את הסלט הנכון ביותר לשאר המנות בארוחה. אז אם אתם מחפשים מתכון חדש ומפתיע לסלט שיתאים במדויק גם לסעודות חגיגיות או סתם ארוחת ערב רגילה, הגעתם למקום הנכון. קבלו מתכון לסלט עשיר ומיוחד שישדרג לכם את ראש השנה! שילבנו בסלט החסה המוכר והאהוב גבינת חלומי, דלעת צלויה, רימונים, תפוחים ועוד הפתעות.