מתכון סלט גבינות תנובה בשמן זית זעתר וחומץ בלסמי | השף הלבן

סלט גבינות תנובה בשמן זית זעתר וחומץ בלסמי

סחט קליל בתוספת גבינות כתוספת לארוחה חלבית

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט גבינות תנובה בשמן זית זעתר וחומץ בלסמי

המרכיבים ל 6-4 מנות:

  • 3 סוגים שונים של חסה
  • 3 גבעולים של עלי ריחן
  • צרור עלי ארוגולה (רוקט)
  • 150 גרם גבינת קולאז רוקפור
  • 100 גרם גבינת טל העמק
  • 200 גרם גבינת פטה או חמד פיראוס
  • 1 גליל גבינת קולאז פרומעז פרוסה
  • 100 גרם גבינת קולאז קצ'קבל
  • 100 גרם גבינת קולאז פרובלונה
  • 2 פלפלים מצבעים שונים חתוכים לרצועות
  • 2 בצלים סגולים פרוסים
  • 200 גרם עגבניות שרי
  • 100 גרם זיתים שחורים מצומקים
  • 1 צרור עירית קצוצה
  • 1 כף גדושה זעתר
  • 1/2 כוס אורגנו טרי קצוץ
  • 100 גרם גבינת קולאז פרמזן קולקשן מגוררת
לרוטב:
  • 3/4 כוס שמן זית
  • 4 כפות חומץ בלסמי
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה:

  • 01.

    קורעים את עלי החסה ומסדרים על צלחת הגשה גדולה יחד עם עלי הריחן והארוגולה.

  • 02.

    חותכים את כל הגבינות לקוביות או רצועות ומפזרים על החסה, מסדרים מעל את הירקות, הזיתים והעירית ומתבלים בזעתר ואורגנו.

  • 03.

    שמים את מרכיבי הרוטב בצנצנת, מנערים היטב, יוצקים על הסלט, מפזרים מעל את גבינת הפרמזן, משהים חצי שעה לספיגת הטעמים ומגישים עם פוקצ’ה או לחם טרי.

הכנת? כאן מדרגים
(76)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.