סלט בטטה אפוי על עלי רוקט וגבינה בולגרית
סלט קצת אחר- טעים ומרענן!
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל6:
לבטטות:
- 3 בטטות בינוניות
- 1/3 כוס שמן זית
- 2-3 כפות סוכר חום דמררה
- מעט מלח, רצוי אטלנטי
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/4 כפית קינמון טחון
- מיץ מלימון גדול
- 2 כפות עלי תימין טריים
לסלט:
- 2-3 צרורות עלי רוקט
- 125 גרם גבינה בולגרית פיראוס
לרוטב:
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כפית חרדל חלק
- מלח, פלפל שחור
- 1 כפית סוכר חום או דבש
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 4 כפות שמן זית
- 1/2 כוס עירית קצוצה
- 2 כפות צנוברים קלויים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.). שוטפים את הבטטות ופורסים בקליפתן לפרוסות בעובי
-
02.
5 ס"מ. שמים בקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. מעבירים לתבנית בשכבה אחת, אופים כ-30 דקות עד שהבטטות יזהיבו. מוציאים מהתנור ומצננים.
טיימר מופעל
-
03.
שמים בקערה את עלי הרוקט. שמים בצנצנת את מרכיבי הרוטב ומנערים היטב. יוצקים על העלים ומערבבים. מעבירים את העלים לצלחת הגשה, מסדרים מעל את פרוסות הבטטה.
-
04.
מפזרים מעל את הגבינה המפוררת ומגישים עם בגט טרי.קלוריות: 429 למנה | נקודות שומרי משקל: 10
הכנת? כאן מדרגים