קרוסטיני עם בולגרית למריחה, פסטו ועגבניות שרי צלויות | השף הלבן

קרוסטיני עם גבינה בולגרית למריחה, פסטו ועגבניות שרי צלויות

ממהרים? אפשר להשתמש בפסטו מוכן של "אוליביה".

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קרוסטיני עם גבינה בולגרית למריחה, פסטו ועגבניות שרי צלויות

המרכיבים לל-20-25 יחידות:

  • לפסטו (כוס וחצי):
  • 2 חב' ענק (240 גרם ברוטו, 140-170 גרם נטו = עלים בלבד) בזיליקום טרי
  • 100 גרם (3/4 כוס ועוד כף) צנוברים
  • 125 מ"ל (1/2 כוס) שמן זית
  • 4 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 50 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן" , חתוכה לקוביות קטנות או מפוררת
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס גס
  • לעגבניות שרי צלויות:
  • 700 גרם עגבניות שרי תמר/רגילות
  • 2-3 כפות שמן זית
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס גס/דק
  • 1 כפית שטוחה סוכר – לא הכרחי
  • לקרוסטיני:
  • 2 יח' באגט (אפשרי מצופה פרג או גרעיני חמנייה)
  • 1/5 כוס שמן זית
  • 1 חב' (200 גרם) בולגרית למריחה פיראוס
  • 3/4 כוס פסטו (ראו לעיל)
  • להגשה: זיתים טובים

הוראות הכנה:

  • 01.

    פסטו: שמים בזיליקום במעבד מזון עם להב פלדה ומרסקים.מוסיפים צנוברים, שמן זית, פרמזן ושום כתוש ומרסקים שוב.טועמים, מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס, מפעילים שוב, טועמים ומתקנים תיבול עם מלח, פלפל או שמן זית. מעבירים לצנצנת ומכסים בשמן           זית עד לשימוש.עגבניות שרי: מחממים תנור ל-210 מעלות ומרפדים תבנית תנור שטוחה בשני ניירות אפייה. שוטפים עגבניות שרי, חוצים לאורך ומסדרים בתבנית       כשהצד הפתוח פונה מעלה. מזלפים 2-33 כפות שמן זית בזרזיף דק ובוזקים מעט מלח אטלנטי, מעט פלפל שחור גרוס גס וכפית שטוחה של סוכר.       כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו וצולים במשך 20 דקות. מסובבים את התבנית בתנור וצולים 10 דקות נוספות או עד להופעת סימני             צריבה יפים. מוציאים ושמים בצד. מנמיכים את חום התנור ל-175 מעלות.קרוסטיני: מכינים תבנית תנור שטוחה מרופדת בנייר אפייה. פורסים את הבאגט לפרוסות ברוחב

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 02.

    5-2  ס"מ, מושחים בשמן זית משני צדי                   הפרוסות בעזרת מברשת סיליקון ומסדרים בתבנית. מכניסים לתנור (כאמור, 175 מעלות) ואופים במשך 9-12 דקות או עד להזהבה קלה-בינונית.         מוציאים ומצננים 2-3 דקות, עד שניתן לגעת בפרוסות.מורחים על כל פרוסה גבינה בולגרית למריחה של "פיראוס", מעליה כפית פסטו, מעליה עגבניות שרי צלויות – ומגישים מיד.

    טיימר מופעל
    00:12:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)