גראטן תפוחי אדמה ועגבניות מיובשות של אוליביה
גראטן תפוחי אדמה מיוחד לשבועות, קרמי עם טוויסט מעניין של ממרח עגבניות מיובשות שנותן טעם עשיר. הצלחה מובטחת לשולחן החג
המרכיבים ל12 מנות:
- 10 תפוחי אדמה בינוניים
- 150 גרם טריו מיקס גבינות השף הלבן
- 50 גרם חמאת תנובה
- 70 גרם קמח
- 500 מ"ל חלב תנובה
- כפית פלפל גרוס
- חופן טימין טרי
- כפית ממרח עגבניות מיובשות אוליביה
- 40 גרם פתיתי פרמזן השף הלבן
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-190 מעלות.
-
02.
קולפים את תפוחי האדמה ופורסים בעזרת מנדולינה או סכין. מכניסים למים קרים במשך חצי שעה ומסננים מנוזלים.
-
03.
ממיסים 50 גרם חמאת תנובה על אש קטנה.
-
04.
מוסיפים 70 גרם קמח ומערבבים בעזרת מטרפה כל הזמן. שנוצר מרקם משחתי, מוסיפים את החלב בהדרגה עד שנוצר מרקם דליל וקרמי.
-
05.
מוסיפים את טריו הגבינות, קורט מלח, כפית פלפל גרוס ומעט טימין ללא הגבעולים. ממשיכים לערבב, עד שנוצר מילוי אחיד.
-
06.
מורחים מעט חמאה בתחתית התבנית, ומסדרים שכבה של תפוחי אדמה, מפזרים כפית של ממרח עגבניות מיובשות מעל שכבת תפוחי האדמה, קורט מלח, וחמישית מכמות המילוי שהכנו.
-
07.
בונים שכבה אחר שכבה. בין 4 ל-5 שכבות, תלוי בעובי התבנית.
-
08.
מפזרים פרמזן מגורד על השכבה האחרונה.
-
09.
מכסים את התבנית ומכניסים ל-50 דק. מסירים את הכיסוי ואופים עוד 20 דק עד שהחלק העליון מזהיב.