מרק קרם שומר
מרק קטיפתי ועשיר בטעם המיוחד של השומר
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל8:
- 50 גרם חמאת תנובה
- 1 בצל קצוץ דק
- 4 פקעות שומר קטנות ופרוסות
- 4 כוסות מרק ירקות צח
- מלח
- פלפל
- 1 מכל שמנת מתוקה השף הלבן
- 5 בצלים ירוקים קצוצים
הוראות הכנה:
-
01.
ממיסים בסיר בינוני חמאה, מוסיפים את הבצל, מאדים 4 דקות, מוסיפים את השומר ומאדים 4 דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים את מרק הירקות, מתבלים במלח ובפלפל, מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה, מבשלים על להבה נמוכה כ-30 דקות עד שהשומר מתרכך.
טיימר מופעל
-
03.
מרסקים את תכולת הסיר בבלנדר ידני או במעבד מזון, מסננים את המרק דרך מסננת רשת צפופה לסיר אחר, מוסיפים את השמנת, מביאים לסף רתיחה, טועמים ומשפרים תיבול.גיוון: במקום שומר אפשר להשתמש ב-6 קישואים ירוקים (זוקיני) חתוכים לקוביות או 600 גרם פטריות טריות פרוסות מסוגים שונים.
הכנת? כאן מדרגים