מרק עגבניות קרמי
מרק חלק, קטיפתי, בטעם חמצמץ ומרענן, במיוחד לחורף קר, מומלץ לארוחות ערב בהן כולם מתקבצים יחד סביב השולחן
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל6-8 מנות:
- 50 גרם חמאת "תנובה"
- 1 בצל גדול קצוץ
- 3 שיני שום קצוצות
- 1 עגבנייה גדולה קצוצה
- 1 כף סוכר
- 1 קופסה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
- 500 מ"ל מים מינרליים
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
- מלח ופלפל שחור גרוס
להגשה:
- 1 גביע שמנת "תנובה" 15%
הוראות הכנה:
-
01.
אופן ההכנהף
-
02.
מכינים את המרק: ממיסים חמאה בסיר על להבה נמוכה, מוסיפים בצל ומאדים כ-4 דקות. מוסיפים שום, עגבנייה קצוצה וסוכר ומאדים כדקה נוספת. מוסיפים עגבניות מרוסקות ומים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כרבע שעה.
טיימר מופעל
-
03.
טוחנים את המרק במעבד מזון או עם מוט ריסוק חשמלי למרקם חלק. מוסיפים שמנת לבישול ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
-
04.
מגישים: מביאים את המרק לסף רתיחה. יוצקים לקערות, מוסיפים כפית שמנת לכל מנה וזורים פלפל שחור גרוסעוד מתכונים למרק ניתן למצוא בקטגורית מרקים
הכנת? כאן מדרגים