מרק קרם ברוקולי וקוקוס
מרק ברוקולי-קוקוס, חלבי מתקתק, סמיך ומשביע, מנה קלה להכנה בטעמי המטבח התאילנדי

המרכיבים ל 4 מנות:
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות צנובר
- 1 בצל סגול בינוני קצוץ
- 600 גרם פרחי ברוקולי "סנפרוסט"
- 2 שיני שום קצוצות
- פלפל לבן גרוס
- כוס נוזל / מי קוקוס ("חלב" קוקוס)
- כוס חלב תנובה
- מיכל שמנת מתוקה מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן
- 2 כפות עירית קצוצה
- מלח
- אגוז מוסקט מגורר או טחון
- 2 כפות עירית קצוצה לעיטור
הוראות הכנה:
-
01.
בסיר בינוני מחממים 2 כפות שמן זית. מטגנים את הבצל הסגול הקצוץ עד השחמה.
-
02.
מוסיפים את הברוקולי ומטגנים עוד 3-2 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים שום וקורט פלפל לבן גרוס ומטגנים עוד דקה.
-
04.
מוסיפים נוזל קוקוס וחלב. מוסיפים מים עד גובה 2 ס"מ מעל הירקות.
-
05.
מבשלים עד ריכוך מלא של הירקות. בכף מחוררת מוציאים כמות של כוס גבעולי ברוקולי ושומרים לשלב ההגשה (לא חובה. אפשר לטחון את כל הכמות).
-
06.
מתבלים את המרק במלח ובאגוז מוסקט לפי הטעם, וטוחנים למרקם חלק. במהלך טחינת המרק מדללים בשמנת לסמיכות הרצויה.
-
07.
מחלקים את המרק לקערות הגשה. מוסיפים לכל קערה מהברוקולי השמור ומפזרים על כל מנה עירית קצוצה.