מרק קישואים ונענע עם טוסטוני חמד
מרק רענן שהופך לארוחה קלה בזכות טוסטוני חמד. מומלץ לטבול אותם במרק

המרכיבים ל 6 מנות:
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ
- 2 ענפי בצל ירוק קצוצים
- 6 קישואים פרוסים
- 8 שיני שום קצוצות
- מלח ופלפל
- 2 ענפי סלרי
- צרור פטרוזיליה (ענפים שלמים - לא קצוצה)
- 1 עלה דפנה
- 1/4 כוס נענע קצוצה
- 6 פרוסות לחם או חלה
- 2 כפות שמן זית
- 1 שן שום כתושה
- 6 פרוסות חמד 5% פיראוס
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל 2-3 דקות. מוסיפים בצל ירוק, קישואים, שום, מלח ופלפל ומטגנים כ 10 דקות תוך כדי ערבוב מידי פעם.
טיימר מופעל
-
02.
יוצקים מים עד כמעט גובה פני הירקות, מצרפים סלרי, פטרוזיליה ועלה דפנה. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. מנמיכים להבה ומבשלים כ 20-30 דקות עד שהקישואים רכים. מוציאים את הסלרי, הפטרוזיליה ועלה הדפנה. מוסיפים נענע ומכבים את האש. טוחנים את המרק, טועמים ומתקנים תיבול.
טיימר מופעל
-
03.
מכינים את הטוסטונים: מזלפים שמן זית על הפרוסות ומפזרים מעט שום כתוש. מניחים פרוסת חמד על כל פרוסת לחם ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 8-10 דקות עד שהגבינה נמסה.
טיימר מופעל
-
04.
מגשים את המרק בליווי הטוסטונים.