מרק קישואים ונענע עם טוסטוני חמד | השף הלבן

מרק קישואים ונענע עם טוסטוני חמד

מרק רענן שהופך לארוחה קלה בזכות טוסטוני חמד. מומלץ לטבול אותם במרק

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק קישואים ונענע עם טוסטוני חמד
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 6 מנות:

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 ענפי בצל ירוק קצוצים
  • 6 קישואים פרוסים
  • 8 שיני שום קצוצות
  • מלח ופלפל
  • 2 ענפי סלרי
  • צרור פטרוזיליה (ענפים שלמים - לא קצוצה)
  • 1 עלה דפנה
  • 1/4 כוס נענע קצוצה
לטוסטוני חמד:
  • 6 פרוסות לחם או חלה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 שן שום כתושה
  • 6 פרוסות חמד 5% פיראוס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל 2-3 דקות. מוסיפים בצל ירוק, קישואים, שום, מלח ופלפל ומטגנים כ 10 דקות תוך כדי ערבוב מידי פעם.

    טיימר מופעל

    00:03:00
  • 02.

    יוצקים מים עד כמעט גובה פני הירקות, מצרפים סלרי, פטרוזיליה ועלה דפנה. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. מנמיכים להבה ומבשלים כ 20-30 דקות עד שהקישואים רכים. מוציאים את הסלרי, הפטרוזיליה ועלה הדפנה. מוסיפים נענע ומכבים את האש. טוחנים את המרק, טועמים ומתקנים תיבול.

    טיימר מופעל

    00:30:00
  • 03.

    מכינים את הטוסטונים: מזלפים שמן זית על הפרוסות ומפזרים מעט שום כתוש. מניחים פרוסת חמד על כל פרוסת לחם ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 8-10 דקות עד שהגבינה נמסה.

    טיימר מופעל

    00:10:00
  • 04.

    מגשים את המרק בליווי הטוסטונים.

הכנת? כאן מדרגים
(5)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.