מתכון מרק פיטריות וארטישוק ירושלמי | השף הלבן

מרק פיטריות וארטישוק ירושלמי

טעם עשיר של ארטישוק ירושלמי עוטף את המרק הנפלא הזה, שאין מוצלח ממנו לערבים קרים

מאת: מתכון גולש
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק פיטריות וארטישוק ירושלמי

המרכיבים ל8 מנות:

  • 3-6 כפות שמן שומשום
  • 1 בצל יבש בינוני, קצוץ
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים - חתוכים לקוביות
  • 240 גרם ארטישוק ירושלמי - חתוכים לקוביות
  • 1 כף שום כתוש
  • 1 חב' פטריות שיטאקי - חתוכות לרצועות
  • 1 חב' פטריות שמפיניון - חתוכות לרצועות
  • 1 חב' פטריות יער -- חתוכות לרצועות
  • 1 מיכל שמנת לבישול 10% של השף הלבן
  • כפית שטוחה של אגוז מוסקט טחון
  • מעט גבינת פרמזן קולקשן מגורדת
  • פלפל שחור
  • מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן

  • 02.

    מחממים את השמן בסיר רחב ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים את הבצל כ-2 דקות ומוסיפים את התפוח אדמה והארטישוק הירושלמי וממשיכים ל-3 דקות טיגון נוסף. מוסיפים את השום הכתוש, מערבבים טוב ומוסיפים את הפיטריות.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 03.

    מטגנים הכל על אש גבוהה כ-5 דקות נוספות ואז מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    מוסיפים מים רותחים עד לגובה התכולה בסיר ומוסיפים את מיכל השמנת. מביאים לרתיחה, טועמים מתקנים תיבול ומוסיפים את גבינת הפרמזן.

  • 05.

    מערבבים שוב טוב ומורידים מהאש.

  • 06.

    טוחנים במעבד מזון ידני (בתוך הסיר). הגשה אפשר להוסיף מעט קרוטונים למעלה ופרוסות דקות של פרמזן

הכנת? כאן מדרגים
(181)