מרק ברוקולי, אפונה ושקדים טבעוני
בחג הזה נהנים ממרק טבעוני ירוק עשיר בדברים טובים
פרווה
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אמיר מנחם
עיצוב: נעה קנריק
- כף ג'ינג'ר מגורד
- 2 כוסות משקה שקדים תנובה
- כוס מים
- 2 כפות שמן זית
- חופן שקדים מולבנים
- מיץ מחצי לימון
- מלח פלפל
- ראש ברוקולי בינוני– מפורק לפרחים
- 3 כוסות אפונה ירוקה קפואה "סנפרוסט"
- שורש פטרוזיליה קלוף ופרוס לפרוסות
- 5 גבעולים של סלרי קצוץ
- צרור קטן של עלי בזיליקום
- צרור קטן של עלי כוסברה
- 5 שיני שום כתושות
הוראות הכנה:
-
01.
בסיר גדול מטגנים את הג'ינג'ר והשום בשמן הזית כ -2-3 דקות על אש נמוכה
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים את שאר הרכיבים לסיר ומטגנים כ 10 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
מוציאים 3/4 מתכולת הסיר למעבד מזון ומוסיפים את 2 כוסות משקה השקדים
-
04.
טוחנים היטב, משיבים לסיר, מוסיפים כוס מים ומבשלים על אש נמוכה כ חצי שעה.
-
05.
לפני ההגשה קולים על מחבת את השקדים מגישים כל מנה עם מעט שקדים קלויים, עלי כוסברה ובזיליקום
הכנת? כאן מדרגים