מתכון למרק ברוקולי, אפונה ושקדים טבעוני | השף הלבן

מרק ברוקולי, אפונה ושקדים טבעוני

בחג הזה נהנים ממרק טבעוני ירוק עשיר בדברים טובים

מאת: חגי לפלר
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אמיר מנחם עיצוב: נעה קנריק
  • כף ג'ינג'ר מגורד
  • 2 כוסות משקה שקדים תנובה
  • כוס מים
  • 2 כפות שמן זית
  • חופן שקדים מולבנים
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח פלפל
  • ראש ברוקולי בינוני– מפורק לפרחים
  • 3 כוסות אפונה ירוקה קפואה "סנפרוסט"
  • שורש פטרוזיליה קלוף ופרוס לפרוסות
  • 5 גבעולים של סלרי קצוץ
  • צרור קטן של עלי בזיליקום
  • צרור קטן של עלי כוסברה
  • 5 שיני שום כתושות

הוראות הכנה:

  • 01.

    בסיר גדול מטגנים את הג'ינג'ר והשום בשמן הזית כ -2-3 דקות על אש נמוכה

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 02.

    מוסיפים את שאר הרכיבים לסיר ומטגנים כ 10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    מוציאים 3/4 מתכולת הסיר למעבד מזון ומוסיפים את 2 כוסות משקה השקדים

  • 04.

    טוחנים היטב, משיבים לסיר, מוסיפים כוס מים ומבשלים על אש נמוכה כ חצי שעה.

  • 05.

    לפני ההגשה קולים על מחבת את השקדים מגישים כל מנה עם מעט שקדים קלויים, עלי כוסברה ובזיליקום

הכנת? כאן מדרגים
(7)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.