שבלולי פיצה עם פרוסות גבינת טל העמק - טעים וקל להכנה | השף הלבן

שבלולי פיצה עם פרוסות גבינת טל העמק

מארחים לבראנץ' בסוף השבוע הקרוב? בואו להכין שבלולי פיצה משגעים שגם הילדים והגם המבוגרים יאהבו!

מאת: נטלי לוין
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
שבלולי פיצה עם פרוסות גבינת טל העמק
צילום: נטלי לוין עיצוב: נטלי לוין

המרכיבים ל8 לחמניות שבלולים:

לבצק:
  • 3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח
  • 2 כפיות (10 גרם) שמרים יבשים
  • 2 כפות (30 מ"ל) שמן זית
  • כפית וחצי (10 גרם) מלח
  • 3 כפות (30 גרם) סוכר
  • 1 כוס + 2 כפות (275 מ"ל) מים פושרים
למילוי:
  • 200-250 גרם רוטב עגבניות (קנוי או ביתי)
  • 5 פרוסות גבינת טל העמק
  • 50 גרם פרמג'יאנו רג'יאנו מגורדת "collection"
לזיגוג:
  • 2-3 כפות שמן זית
גודל תבנית: תבנית 20*30 ס"מ (או תבנית תנור)

הוראות הכנה:

  • 01.

    בצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, שמן, מלח, סוכר ומים ולשים במשך 10-15 דקות עד שמתקבלת בצק אחיד, חלק ונעים למגע.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 02.

    יוצרים כדור מהבצק ומניחים בקערה. מכסים ומתפיחים במשך 1-2 שעות או עד שהבצק מכפיל את הנפח שלו.

  • 03.

    מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומקמחים גם את החלק העליון שלו.

  • 04.

    מרדדים למלבן בעובי 1-2 ס"מ.

  • 05.

    מורחים רוטב עגבניות בשכבה אחידה ומשאירים 1 ס"מ בשוליים.

  • 06.

    מסדרים פרוסות גבינה בחצי התחתון של הבצק המרודד, על גבי הגבינה.

  • 07.

    מגררים פרמג'אנו רג'יאנו על כל המלבן.

  • 08.

    מקפלים את הבצק כמו ספר (כך שהמלית בעצם מוחבאת בין 2 שכבות בצק) ומסובבים כך שקו תפר הקיפול יהיה מאונך לגוף.

  • 09.

    מקמחים עוד קצת את משטח העבודה וממשיכים לרדד עוד קצת, לעובי 1-2 ס"מ.

  • 10.

    בעזרת סכין או גלגלת פיצה חותכים ל-8 רצועות.

  • 11.

    מגלגלים כל רצועה לצורת שבלול ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

  • 12.

    מכסים ומתפיחים במשך 30-60 דקות או עד שהשבלולים תופחים וכמעט מכפילים את נפחם.

    טיימר מופעל
    00:00:00
  • 13.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 14.

    מברישים את השבלולים התפוחים במעט שמן זית ומכניסים לתנור.

  • 15.

    אופים במשך 18-22 דקות או עד שהשבלולים זהובים ויציבים למגע.

    טיימר מופעל
    00:22:00
  • 16.

    מוציאים מהתנור ומברישים בשמן זית.

  • 17.

    מצננים כמה דקות (רק שלא יהיה רותח) ומגישים חם.

  • 18.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(3)