קריטופטס – משולשי פילו עם פטריות, חצילים וקוביות בולגרית מעודנת
גרסה צמחונית לקריטופטס עם חצילים, פטריות ובולגרית מעודנת
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל20 יחידות:
- 1 חבילה (500 גרם) עלי פילו מעדנות, מופשרים לפי ההוראות שעל האריזה
- 1/3 כוס שמן זית להברשה
למילוי:
- 1 בצל קצוץ
- 1 חציל חתוך לקוביות קטנות
- 1 סלסלת פטריות שמפניון או פורטובלו או מעורב
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 כפית מחוקה פפריקה מתוקה
- 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
- מלח, פלפל
- 150 גרם פטה כבשים 5% או 20% "פיראוס", מפוררת
- לזרייה: פרג
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים מחבת עם שמן ומטגנים בצל 2-3 דקות. מוסיפים חצילים ומטגנים 4-5 דקות עד שהם מתרככים. מוסיפים פטריות ושום ומטגנים 3-4 דקות עד שכל הירקות רכים. מסיפים פפריקה, פטרוזיליה, מלח ופלפל ומטגנים 2 דקות נוספות. מעבירים לקערה ומצננים. מוסיפים פטה, טועמים ומתקנים תיבול.
טיימר מופעל
-
02.
מחממים תנור ל 190 מעלות ומצפים תבנית בנייר אפייה.
-
03.
פורסים דף פילו, מברישים בשמן זית או חמאה ומניחים עליו דף פילו שני. חותכים בעזרת סכין ל-3 פסים שווים ברוחבם.
-
04.
מניחים כף גדושה מילוי בתחילת כל פס ומקפלים למשולש קטן. ממשיכים לקפל את רצועת הבצק עם המילוי בכל פעם למשולש בכיוון אחר. מניחים בתבנית.
-
05.
זורים פרג על המשולשים ואופים 25 דקות עד השחמה. מגישים.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים