קובנה גאודה, נפוליאון ובצלים
קובנה רכה, חגיגית וריחנית שתעשיר את שולחן החג שלכם: את המאפה האהוב בחרנו למלא בגבינת נפוליאון קרמית, פתיתי גאודה עם טעם מתקתק ובצלים שמשתדכים נפלא ביחד
המרכיבים ל8-6 מנות:
- 1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח לבן
- 1/2 1 כפות (15 גרם) שמרים יבשים
- 1 כפית מלח
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן
- 2/3 גביע (150 גרם) גבינת נפוליאון 25% בטעם טבעי (או ממרח סויה תנובה ALTERNATIVE" לגרסה טבעונית)
- 1/2 1 - 2 כוסות (כ-400 מ"ל) מים פושרים
- 3 כפות שמן זית
- 2 בצלים גדולים קצוצים דק
- 1 כפית שטוחה של מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 2 כפות סילאן
- 100 גרם חמאה רכה מאוד (או 1/2 כוס שמן זית לגרסה טבעונית)
- 1 שקית (200 גרם) פתיתי גאודה עמק
- 2 גבעולי בצל ירוק פרוסים דק
הוראות הכנה:
-
01.
הבצק: שמים קמח, שמרים וסוכר בקערת מערבל עם וו לישה ומערבבים ידנית. יוצרים גומה בקמח ושמים בה מלח, גבינת נפוליאון ו-1/2 1 כוסות מים פושרים. מערבלים 5-4 דקות ואם הבצק יבש מוסיפים עוד 1/2 כוס מים - הבצק אמור להיות גמיש ודביק מעט.
טיימר מופעל
-
02.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון רופף ומניחים לכ-45 דקות עד שהבצק תפוח.
טיימר מופעל
-
03.
הבצלים: מחממים מחבת עם שמן זית. מוסיפים את הבצלים, המלח והפלפל ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-7-6 דקות עד שהבצלים מזהיבים ממש. מוסיפים 2 כפות סילאן וממשיכים לטגן ולערבב עוד כ-2 דקות עד שהבצלים מקורמלים. מסירים מהאש ומצננים.
טיימר מופעל
-
04.
המילוי: מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים מעט בידיים. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה בעובי 1-1/2 ס"מ. מורחים כל עלה בחמאה מומסת, מפזרים בצלים מקורמלים, פתיתי גאודה ובצל ירוק. מגלגלים כל עלה לרולדה ובעזרת סכין חדה מחלקים כל רולדה ל-3 חלקים שווים.
-
05.
האפייה: מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית או הסיר. מניחים את שושני הבצק הממולא עומדות זו ליד זו בתבנית כשהצד החתוך פונה כלפי מעלה. מכסים במכסה או בניילון רופף ומניחים כ-25 דקות להתפחה.
טיימר מופעל
-
06.
בתבנית, אופים כ-40 דקות. בסיר ג'חנון אופים מכוסה במכסה 30 דקות ואז מסירים את המכסה וממשיכים לאפות כ-10 דקות נוספות עד השחמה. מגישים חמים.
טיימר מופעל