מתכון פתות פיקנטי | השף הלבן

פתות פיקנטי

פתות – מאכל תימני פיקנטי שעשוי במתכון זה מג'חנון

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פתות פיקנטי

המרכיבים ל 2 מנות:

  • 2 ג'חנון אפויים (ניתן גם לקנות מוכנים ברשתות השיווק)
  • 2 ביצים טריות
  • 10 זיתים ירוקים קצוצים
  • 150 גרם פתיתי עמק מסדרת השף הלבן
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • קורט מלח גס
  • 50 מ"ל חלב תנובה
  • 1 כף פלפל חריף ירוק קצוץ

הוראות הכנה:

  • 01.

    את הג'חנון האפוי חותכים לפרוסות של 1 ס"מ. לרוחב.

  • 02.

    בעזרת האצבעות מפרקים כל פרוסת ג'חנון לרצועות דקות.

  • 03.

    מחממים את החמאה מעל חום בינוני וממיסים.

  • 04.

    מטגנים את רצועות הג'חנון כ 5 דקות מעל חום בינוני .

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 05.

    בקערה מערבבים את כל שאר החומרים ויוצקים מעל הג'חנון הצלוי.

  • 06.

    מערבבים קלות תוך סיבוב כדי שהגבינה תימס.

  • 07.

    מוציאים מיד לצלחת ומגישים חם בליווי עגבניות.

הכנת? כאן מדרגים
(145)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.