מתכון קישים אישיים במילוי גבינות וברוקולי | השף הלבן

קישים אישיים במילוי גבינות וברוקולי

מאפים אישיים מהירי הכנה וטעימים על בסיס בצק עלים פריך במילוי ברוקולי וגבינה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קישים אישיים במילוי גבינות וברוקולי

המרכיבים ל20 יחידות (כלים - גביעים חד פעמיים מאלומיניום או ת:

  • 1 חבילה (800 גרם) ריבועי בצק עלים "מעדנות", מופשרים על פי ההוראות על האריזה
  • 1 שקית (800 גרם) תפרחות ברוקולי מוקפאות "סנפרוסט"
  • חמאה "תנובה" מומסת לשימון
  • 150 מ"ל שמנת מתוקה מסדרת "השף הלבן"
  • 2 ביצים
  • 150 גרם גבינת 'טל העמק' מגוררת
  • מלח
  • פלפל לבן
  • אגוז מוסקט מגורר
  • 250 גרם גבינת ריקוטה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים קערה גדולה עם מי קרח.

  • 02.

    מביאים לרתיחה כשני ליטר מים בסיר גדול, מוסיפים כפית מלח ואת הברוקולי הקפוא. מביאים לרתיחה שניה, מסננים ומעבירים למי הקרח על מנת לעצור את הבישול ולשמור על הצבע.

  • 03.

    משמנים את הגביעים או את השקעים בתבנית במעט חמאה מומסת. מותחים מעט בעזרת הידיים כל ריבוע בצק, מניחים בגביע חד פעמי כך שפינות הריבוע גולשות מהשולים, ומהדקים. מעבירים לפריזר.

  • 04.

    מכינים את הבלילה - שומרים 20 פרחי ברוקולי קטנים בצד ומניחים את השאר במעבד מזון, וטוחנים (צריכות להתקבל כ – ½ 2 כוסות ברוקולי טחון). מוסיפים את השמנת, הביצים וגבינת טל העמק ומעבדים לתערובת חלקה. מתבלים בכ – ¾ כפית מלח, שליש כפית פלפל לבן ושליש כפית אגוז מוסקט. טועמים ומתבלים עוד אם יש צורך.

  • 05.

    מוציאים את קלתיות הבצק מהמקפיא, ממלאים כל אחת בכף גדושה מהבלילה ומשקיעים במלית כמה גושי ריקוטה (כפית גדושה לכל קיש) ופרח בורקולי כך שיבלטו מעט מפני הבלילה.

  • 06.

    אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות צלזיוס כ-35 דקות, עד שהבצק מזהיב. ב – 2 – 3 דקות האחרונות לאפייה כדאי להניח את הקישים על קרקעית התנור, על מנת לוודא שתחתיתם אפויה. מגישים חם.  

    טיימר מופעל
    00:35:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)