קיש פילו תרד וגבינות | השף הלבן

קיש פילו תרד וגבינות

קיש חגיגי ונפלא שללא ספק ישדרג לכם את שולחן החג

מאת: עמית דונסקוי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קיש פילו תרד וגבינות
צילום: כפיר חרובי עיצוב: כפיר חרובי

המרכיבים ל 8-10:

  • 5 עלי פילו "מעדנות", מופשרים על פי ההנחיות שעל גבי האריזה
  • למילוי:
  • 1 שקית (800 גרם) עלי תרד מוקפאים "סנפרוסט"
  • 100 גרם גבינה בולגרית "תנובה", מגוררת
  • 250 גרם גבינת כנען "תנובה"
  • 3 ביצים
  • 1 שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
  • 1 שן שום, קצוצה דק
  • מלח, פלפל
  • 3 כפות קמח תופח
  • 1 חבילה גבינת פרומעז "תנובה", חתוכה לפרוסות
גודל תבנית: תבנית אפייה בקוטר 24

הוראות הכנה:

  • 01.

    1 מפשירים את התרד במשך לילה במסננת מעל צלחת.

  • 02.

    2 .מערבבים את הגבינה הבולגרית וגבינת הכנען עם הביצים והשמנת לבישול לקבלת תערובת אחידה.

  • 03.

    מוסיפים את השום, התרד, המלח והפלפל מערבבים, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.

  • 04.

    פותחים עלה של פילו על תבנית אפייה מקומחת, משמנים את חלקו העליון, עליו מניחים עלה נוסף, חוזרים על הפעולה

  • 05.

    פעמיים נוספות, את שולי הבצק שנותר מצמידים לדופן התבנית.

  • 06.

    לריפוד הדפנות:

  • 07.

    לוקחים 2 עלי פילו נוספים, משמנים ומקפלים כל עלה לשלושה חלקים שווים, מצמידים את העלים המקופלים על דופן

  • 08.

    התבנית ומהדקים.

  • 09.

    יוצקים את תערובת המילוי על העלים ואופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ- 30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 10.

    מוציאים מהתנור, מפזרים את פרוסות הפרומעז ואופים כ- 20 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.