קיש פילו תרד וגבינות
קיש חגיגי ונפלא שללא ספק ישדרג לכם את שולחן החג
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: כפיר חרובי
עיצוב: כפיר חרובי
המרכיבים ל8-10:
- 5 עלי פילו "מעדנות", מופשרים על פי ההנחיות שעל גבי האריזה
- למילוי:
- 1 שקית (800 גרם) עלי תרד מוקפאים "סנפרוסט"
- 100 גרם גבינה בולגרית "תנובה", מגוררת
- 250 גרם גבינת כנען "תנובה"
- 3 ביצים
- 1 שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
- 1 שן שום, קצוצה דק
- מלח, פלפל
- 3 כפות קמח תופח
- 1 חבילה גבינת פרומעז "תנובה", חתוכה לפרוסות
גודל תבנית: תבנית אפייה בקוטר 24
הוראות הכנה:
-
01.
1 מפשירים את התרד במשך לילה במסננת מעל צלחת.
-
02.
2 .מערבבים את הגבינה הבולגרית וגבינת הכנען עם הביצים והשמנת לבישול לקבלת תערובת אחידה.
-
03.
מוסיפים את השום, התרד, המלח והפלפל מערבבים, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
-
04.
פותחים עלה של פילו על תבנית אפייה מקומחת, משמנים את חלקו העליון, עליו מניחים עלה נוסף, חוזרים על הפעולה
-
05.
פעמיים נוספות, את שולי הבצק שנותר מצמידים לדופן התבנית.
-
06.
לריפוד הדפנות:
-
07.
לוקחים 2 עלי פילו נוספים, משמנים ומקפלים כל עלה לשלושה חלקים שווים, מצמידים את העלים המקופלים על דופן
-
08.
התבנית ומהדקים.
-
09.
יוצקים את תערובת המילוי על העלים ואופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ- 30 דקות.
טיימר מופעל
-
10.
מוציאים מהתנור, מפזרים את פרוסות הפרומעז ואופים כ- 20 דקות נוספות.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים