קיש פילו תרד וגבינות | השף הלבן

קיש פילו תרד וגבינות

קיש חגיגי ונפלא שללא ספק ישדרג לכם את שולחן החג

מאת: עמית דונסקוי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קיש פילו תרד וגבינות
צילום: כפיר חרובי עיצוב: כפיר חרובי

המרכיבים ל8-10:

  • 5 עלי פילו "מעדנות", מופשרים על פי ההנחיות שעל גבי האריזה
  • למילוי:
  • 1 שקית (800 גרם) עלי תרד מוקפאים "סנפרוסט"
  • 100 גרם גבינה בולגרית "תנובה", מגוררת
  • 250 גרם גבינת כנען "תנובה"
  • 3 ביצים
  • 1 שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
  • 1 שן שום, קצוצה דק
  • מלח, פלפל
  • 3 כפות קמח תופח
  • 1 חבילה גבינת פרומעז "תנובה", חתוכה לפרוסות
גודל תבנית: תבנית אפייה בקוטר 24

הוראות הכנה:

  • 01.

    1 מפשירים את התרד במשך לילה במסננת מעל צלחת.

  • 02.

    2 .מערבבים את הגבינה הבולגרית וגבינת הכנען עם הביצים והשמנת לבישול לקבלת תערובת אחידה.

  • 03.

    מוסיפים את השום, התרד, המלח והפלפל מערבבים, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.

  • 04.

    פותחים עלה של פילו על תבנית אפייה מקומחת, משמנים את חלקו העליון, עליו מניחים עלה נוסף, חוזרים על הפעולה

  • 05.

    פעמיים נוספות, את שולי הבצק שנותר מצמידים לדופן התבנית.

  • 06.

    לריפוד הדפנות:

  • 07.

    לוקחים 2 עלי פילו נוספים, משמנים ומקפלים כל עלה לשלושה חלקים שווים, מצמידים את העלים המקופלים על דופן

  • 08.

    התבנית ומהדקים.

  • 09.

    יוצקים את תערובת המילוי על העלים ואופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ- 30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 10.

    מוציאים מהתנור, מפזרים את פרוסות הפרומעז ואופים כ- 20 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)