קיש פטריות וגבינת עזים
מלאכת הכנת הקיש הפכה לקלה ומהירה בזכות הבצק הפריך המוכן. אם צולים את הפטריות בתנור במקום להקפיץ אותן במחבת, מקצרים עוד יותר את זמן העבודה בפועל.
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל8 מנות:
- 50 גרם בצק פריך למאפים מלוחים של מעדנות מופשר לפי ההוראות על האריזה
- 500 גרם פטריות טריות מכל סוג שאוהבים
- 3 כפות חמאת תנובה מומסת
- עלים מ־5 ענפי תימין
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 5 פרוסות גבינת עזים פרומעז תנובה / פטה עיזים מלוחה
למלית:
- 1 גביע ( 200 מ"ל) שמנת חמוצה 10%/15% שומן תנובה
- 1 ביצה גדולה
- 1 מיכל ( 250 מ”ל) שמנת לבישול 10%/15% שומן השף הלבן
- 3 כפות גבינת גבע / פרמזן קולקשן / גבינת גאודה מגוררת
- קורט אגוז מוסקט טחון טרי
- מלח ופלפל שחור גרוס
גודל תבנית: תבנית בקוטר 26 ס"מ
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור ל־ 180 מעלות.
-
02.
מכינים את הפטריות: מברישים את הפטריות בחמאה המומסת, ומתבלים בתימין, מלח ופלפל. משטחים בתבנית ואופים כ־ 20 דקות, עד להזהבה.
טיימר מופעל
-
03.
אופים את הקלתית: מרדדים מעט את הבצק על נייר אפייה, ומרפדים בו את תחתית התבנית ודפנותיה. מסירים את עודפי הבצק, מהדקים ומחוררים במזלג. אופים 15-10 דקות, עד שהבצק מוכן חלקית. מוציאים ומצננים.
טיימר מופעל
-
04.
מכינים את המלית: מערבבים את כל מרכיביה.
-
05.
מרכיבים את הקיש: מפזרים את הפטריות הצלויות על הקלתית האפויה למחצה, יוצקים עליהן את המלית ומניחים את פרוסות הפרומעז או הפטה. אופים כ־ 30 דקות, עד שהקיש מתייצב ומזהיב.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים